ZTE ajunge la o înţelegere cu SUA legată de interdicţia activităţii sale

736 ori
<b>ZTE ajunge la o înţelegere cu SUA legată de interdicţia activităţii sale</b>După o lungă perioadă de negocieri iată că ZTE a ajuns să accepte într-un final regulile și sancțiunile impuse de SUA cu scopul de a-și putea continua activitatea în State și de a fi capabilă să achiziționeze tehnologie americană. Suntem informați

Pe final de lună mai scriam că ZTE şi SUA s-au împăcat şi americanii sunt gata să ridice interdicţiile impuse chinezilor. Luna trecută apăreau totuşi beţe în roate, sub forma unei intervenţii a Senatului american. Acum totul a ajuns pe linia de plutire şi aflaţi cum mai jos.

După multiple suspendări, amenzi şi ameninţarea cu interdicţia la componente Qualcomm şi la Android, Departamentul de Comerţ din State a anunţat că e gata să ajungă la o înţelegere cu ZTE. Asiaticii vor trebui să depună 400 de milioane de dolari într-un cont, drept plată a amenzii pentru a fi vândut tehnologie spre țări cu embargo, precum Iran sau Coreea de Nord.

Vă reamintesc că ZTE a avut necazuri pentru că a vândut antene de înaltă frecvenţă iranienilor, iar acele antene aveau cipuri americane integrate. Marea problemă a SUA nu a fost faptul în sine, ci că ZTE a făcut asta intenţionat şi apoi nu şi-a penalizat oficialii şi angajaţii care au organizat tranzacţia. Iniţial ZTE primise o amendă de 800 de milioane de dolari, dar apoi SUA a plusat şi cu o schimbare a comitetului de directori.

ZTE nu a fost deloc încântată de condiţii şi înţelegerea a ajuns într-un impas. Până la urmă creatorul seriei de telefoane Blade a cedat săptămâna trecută şi a acceptat toţi termenii. Astfel, în perioada următoare telefoane Axon sau Blade ar putea reveni pe piaţa americană, dar şi echipamentele necesare operatorilor pentru a trece la 5G, fără a apela la Huawei, care încă rămâne oaie neagră în State.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×