Apple vs Samsung, decizia din SUA și cum s-a deschis cutia Pandorei

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.945 ori
<b>Apple vs Samsung, decizia din SUA și cum s-a deschis cutia Pandorei</b>Vestea care a circulat pe toate site-urile și blogurile din dot com în această dimineață este legată de procesul desfășurat în SUA între Apple și Samsung pe baza acuzelor reciproce legate, în special, de încălcarea unor patente. &nbsp;...

Vestea care a circulat pe toate site-urile și blogurile din dot com în această dimineață este legată de procesul desfășurat în SUA între Apple și Samsung pe baza acuzelor reciproce legate, în special, de încălcarea unor patente.

Samsung va trebuie să plătească 1.05 miliarde dolari către Apple, vă reamintesc că se ceruseră 2.5 miliarde. Cei care sunt de partea Apple vor spune că Samsung a primit ce merita, iar cei care sunt de partea companiei sud-coreene vor susține contrariul, iar Apple beneficiază de patentele din portofoliu.

Țin să precizez că nu Apple sau Samsung pierd în acest proces ci mai ales consumatorul / clientul. Gândiți-vă numai că o parte din componentele iPhone / iPad vin de la Samsung, dacă celor de la Apple le merge bine și Samsung câștigă. Cei 1.05 miliarde către Apple nu sunt mare lucru și marea rană va fi de imagine sau de orgoliu, dar sud-coreeni vor fi mai atenți de acum încolo. Uitați-vă că Samsung Galaxy S III nu a mai fost adus în discuție. Existau voci la lansarea lui S III care susțineau că designul acestui smartphone a fost făcut cu o ligă de avocați pe lângă ca Apple să nu mai aibă nimic de comentat.

Totuși, nu am cum să nu-mi pun întrebarea dacă roata era patentată în urmă cu 7000 de ani mai ajungeam unde suntem în prezent? Aș putea să spun la fel de alte invenții cu rol important în viața noastră. S-a spus că designul lui Galaxy S și Galaxy S II este preluat de la iPhone 3GS și iPhone 4. La primul aș spune că pare a fi copiat, dar la al doilea am unele dubii. Ați văzut vreodată un Galaxy S II sau și un Galaxy S la cineva în mână și la prima vedere ați zis că este iPhone?

întrebarea este retorică. Cel mai copy / paste mi s-a părut Galaxy Ace care avea și dimensiunile apropiate de smartphone-ul Apple.

De ce pierde consumatorul / clientul din conflictul Apple vs Samsung?

1. Prețurile telefoanelor vor crește, atât la Samsung în mod direct cât și la Apple în mod indirect după ce va trebui să renegocieze unele acorduri cu Samsung sau să mizeze pe alți furnizori.

2. Nu va mai exista aceeași concurență, toate companiile se vor teme de Apple și vor încerca să găsească soluții astfel încât telefoanele lor să nu semene cu un dreptunghi ce are colțurile rotunjite, ș.a.m.d.

Apple acționează oarecum disperat. O să spuneți că nu au motive, că stocurile lor de cash se ridică la peste 100 miliarde dolari, valoarea companiei la peste 620 miliarde, dar uitați-vă și la rezultatele Samsung din Q2 2012 când au reușit să vândă mult, Galaxy S III a beneficiat de un buzz similar cu al iPhone, etc.

A fost interesant și ce a declarat Apple în comunicatul de presă, ceva în genul că noi facem cele mai bune telefoane de pe pământ pentru clientela noastră și nu pentru concurență. Să fim serioși, iPhone 4S nu mai este de mult nici măcar în TOP 5 mondial dacă ar fi să-l luăm din majoritatea punctelor de vedere, mai au aplicațiile optimizate într-un număr mai mare, dar și Google Play a crescut mult. iPhone 4S pe lângă HTC One X și S III pare a fi retro phone. Vor trebui să uimească cu iPhone 5 / noul iPhone ca să iasă în față, să vândă milioane de unități.

Singura șansă a Apple în fața avalanșei Android sunt patentele. Fără ele vor fi descoperiți. Nu și-au dat seama că este imposibil de unul singur să înfrunți o sumă de companii care produc tot felul de telefoane de la cele de 100 euro până la cele de top.

Apple moștenește o parte din geniul lui Steve Jobs, dar și punctele sale negative. Vă reamintesc o remarcă a lui: Good artists copy, great artists steal. Potrivit acestui motto, Samsung este un artist bun.

Aș prefera ca discuțiile din secțiunea de comentarii să mizeze pe argumente și nu pe atacurile nefondate la persoană. Nu sunt fan Samsung și nici al Apple. Am scris de bine sau de rău când a fost cazul de fiecare în parte.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×