ARM anunţă noile nuclee Cortex-A77, care vor ajunge pe Snapdragon 860, cu salt de performanţă de 20-35%

937 ori
<b>ARM anunţă noile nuclee Cortex-A77, care vor ajunge pe Snapdragon 860, cu salt de performanţă de 20-35%</b>În ultima săptămână s-a vorbit despre ARM în context negativ, pe fondul faptului că Huawei nu mai poate folosi procesoare cu tehnologia sa. Există viaţă şi după interdicţii, iar ARM tocmai a dezvăluit noi nuclee

În ultima săptămână s-a vorbit despre ARM în context negativ, pe fondul faptului că Huawei nu mai poate folosi procesoare cu tehnologia sa. Există viaţă şi după interdicţii, iar ARM tocmai a dezvăluit noi nuclee, cele Cortex-A77, pe care le detaliem mai jos.

ARM Cortex-A77

Debutul a venit în cadrul lui ARM TechDay, eveniment anual al companiei britanice. Noul nucleu a sosit împreună cu noul GPU ARM Mali-G77. Acesta din urmă este primul care adoptă arhitectura "Valhall". Cele două produse de generaţie nouă sunt succesoarele lui Cortex-A76 şi Mali-G76 din 2018. Cortex-A76 i-a permis lui Snapdragon 855 să ajungă la un salt de până la 45% în performanţa faţă de predecesorii săi.

ARM Cortex-A77

Cu toate acestea acest nucleu e încă sub nucleele custom de la Apple A11 şi A12 la nivel de IPC (instructions per clock). Cortex-A77 schimbă lucrurile şi vine cu numele de cod "Deimos". Va sosi spre final de 2019 şi început de 2020 pe procesoarele de pe viitoarele flagship-uri. La nivel de microarhitectură avem mici schimbări faţă de A76 şi majoritatea dotărilor rămân la fel.

ARM Cortex-A77

Frecvenţele rămân la fel, pană la 3 GHz, dar producătorii de procesoare şi telefoane vor tacta mai jos CPU-urile. Îmbunătăţirea de performanţă dată de microarhitectură este de până la 35% faţă de predecesor. ARM a vrut neapărat să umble la IPC şi să ofere cele mai bune rezultate din industrie la nivel de raport dimensiune/performanță sau eficiență energetică, peste ce are Apple acum. 

ARM Cortex-A77

Avem o lăţime de bandă fetch mai mare şi o crestere de lăţime a decoderului cu 50%. Sunt şi optimizări de cod dinamic şi buffer-ul reorder a crescut de la 128 la 160 de intrări. Nu vreau să vă plictisesc cu aceşti termeni, aşa că trebuie să reţineţi asta: noul nucleu pentru procesoare de 7 nm are aceeaşi eficienţă energetică precum predecesorul său, dar oferă o performanţă mai mare cu 20- 35%.

Teoretic acest nucleu ar trebui să vină pe Hisilicon Kirin 985 pe Huawei Mate 30 Pro la toamnă, dar având în vedere scandalul actual, nimic nu e bătut în cuie. Va fi sigur pe viitorul Snapdragon. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×