ARM Mali-T658, procesorul grafic al viitoarelor tablete? (Video)

1.118 ori
<b>ARM Mali-T658, procesorul grafic al viitoarelor tablete? (Video)</b>în vreme ce Nvidia Tegra 3 începe să sosească pe primele tablete de pe piață, iar Intel promite propriile procesoare pentru la anul, vedem și un GPU de la ARM și anume Mali-T658. Acesta vine în întâmpinarea rivalilor de la Nvidia, oferind nu...

în vreme ce Nvidia Tegra 3 începe să sosească pe primele tablete de pe piață, iar Intel promite propriile procesoare pentru la anul, vedem și un GPU de la ARM și anume Mali-T658. Acesta vine în întâmpinarea rivalilor de la Nvidia, oferind nu mai puțin decât 8 core-uri pentru procesare grafică de cel mai înalt nivel.

ARM afirma că noul său chipset va crește performanta procesoarelor de 4 ori, iar capacitatea grafică de 10 ori. Chipul suporta cele mai noi tehnologii de administrare a consumului de energie, astfel ca bateriile terminalelor pe care este implementat acest Mali nu se vor termina prea rapid. Nu vă bucurați prea devreme totuși, deoarece va mai dura un an până ce vom vedea și device-uri pe piața cu această soluție grafică.

Combinația de CPU și GPU ARM pare fi preferată de către Samsung și LG pentru viitoare tablete și smartphone-uri, asta de îndată ce se va termina frenezia Nvidia Tegra și asta dacă TI OMAP nu va domina piața imediat după. Deocamdată Tegra 3 este o vedetă temporară, CPU-ul fiind inclus pe tableta ASUS Transforme Prime, primul model quad core de pe piață.

și iată și un clip promoțional pentru ARM Mali-T658:

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×