Armata americană va primi actualizări pe terminalele Android mai rapid decât omul de rând

Autor:  | Publicat în:  Android 1.740 ori
<b>Armata americană va primi actualizări pe terminalele Android mai rapid decât omul de rând</b>Guvernul american s-a remarcat în ultimii ani prin tehnologii de vârf folosite pentru segmentul militar, iar terminalele Android și iOS nu le sunt străine deloc. Ba chiar se pare că smartphone-urile și tabletele cu sistemul mobil de operare de la...

Guvernul american s-a remarcat în ultimii ani prin tehnologii de vârf folosite pentru segmentul militar, iar terminalele Android și iOS nu le sunt străine deloc. Ba chiar se pare că smartphone-urile și tabletele cu sistemul mobil de operare de la Google și folosite de armată vor primi actualizările cu prioritate față de utilizatorul de rând.

Se lucrează la modificarea lui Android astfel încât să fie mai sigur pentru utilizarea la nivel guvernamental, afirmă surse apropiate de autoritățile americane. Scopul este ca fiecare oficial și soldat să aibă un handset Android în buzunar, subminând dominația lui iPhone și iPad, care constituiau device-urile cu care soldații se relaxau cu jocuri sau chatuind cu cei de acasă până acum. Terminalele Android au fost propuse și ca alternative pentru corporațiile care nu mai au încredere în BlackBerry și aici mă refer la un Android modificat pentru scopuri business.

Oficialii Statelor Unite au afirmat că Android este doar una dintre platformele luate în calcul și până la urmă și cea aleasă pentru gradul ridicat de securitate. Inițial iOS fusese ales, dar Apple le-a interzis celor din armata să modifice platforme pentru scopuri guvernamentale. Astfel, produsul Google a fost luat în colimator și în cele din urmă selectat. E amuzant să aud că Android este un OS sigur, mai ales că el e celebru pentru problemele cu malware și force close-uri. Recent Google a anunțat si că va folosi un sistem mai dur de selecție a aplicațiilor din Android Market și va include și un detector de malware în magazinul său.

între timp aflăm că autoritățile guvernamentale din SUA au promis că de îndată ce se va lansa o versiune nouă de Android ea va ajunge pe terminalele armatei în 2 săptămâni și nu luni întregi cât așteaptă utilizatorul de rând. Nedrept? Asta e soarta... și totuși îmi e greu să cred că inginerii software ai armatei se vor mișca atât de rapid.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×