Mai multe telefoane decât PC-uri livrate În 2011: iată câteva cifre

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 890 ori
<b>Mai multe telefoane decât PC-uri livrate În 2011: iată câteva cifre</b>știm că viitorul va fi unul dominat de portabilitate, iar laptopurile și PC-urile vor fi îngropate de tablete. Până atunci, smartphone-urile se vând mai bine decât PC-urile, sau cel puțin așa arată un studiu Canalys, care indică faptul că...

știm că viitorul va fi unul dominat de portabilitate, iar laptopurile și PC-urile vor fi îngropate de tablete. Până atunci, smartphone-urile se vând mai bine decât PC-urile, sau cel puțin așa arată un studiu Canalys, care indică faptul că livrările de smartphone-uri le-au depășit pe cele de computere în 2011. Iată cifrele:

Aceasta este o premieră, conform Canalys, care ne arată că producătorii de telefoane au livrat 158.5 milioane de smartphone-uri în trimestrul 4, cu 57% mai mult decât cele 101.2 milioane de unități în trimestrul 4 din 2010. Per total anul 2011 a adus 487.7 milioane de unități smartphone livrate, o creștere cu 63% față de anul precedent (299.7 milioane). în schimb, piața PC-urilor a crescut doar cu 16%, ajungând la 414.6 milioane de unități livrate anul trecut, conform acelorași statistici.

Mai aflați și că predicțiile Canalys indică un 2012 al încetinirii pieței smartphone, pe măsură ce producătorii de telefoane pun mai mare accent pe obținerea de profit cu unități mai puține și mai clar nisate. După cum probabil știați deja, Apple a fost cel mai de succes producător de smartphone-uri în 2011, cu vânzări record în trimestrul 4. Gigantul din Cupertino a livrat 37 milioane de iPhone-uri, față de cele 35.3 milioane de la Samsung și cele 19.6 milioane de la Nokia in ultimul trimestru din 2001. Per total, Apple a oferit publicului 93.1 milioane de terminale iPhone în 2011, în vreme ce Samsung a pus la dispoziție 91.9 milioane, deci duelul a fost foarte strâns.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×