ASUS le solicită dezvoltatorilor XDA să producă un custom ROM special pentru ZenFone 6

1.221 ori
<b>ASUS le solicită dezvoltatorilor XDA să producă un custom ROM special pentru ZenFone 6</b>ASUS se declară deschisă la software custom pe noul său flagship ZenFone 6, solicitând dezvoltatorilor să creeze un firmware special pentru acest smartphone. Compania taiwaneză colaborează cu XDA Developers pentru

ASUS se declară deschisă la software custom pe noul său flagship ZenFone 6, solicitând dezvoltatorilor să creeze un firmware special pentru acest smartphone. Compania taiwaneză colaborează cu XDA Developers pentru a ajuta cu dezvoltarea de ROM-uri pentru noul telefon cu cameră rotativă.

Sunt echipe implicate în LineageOS, CarbonROM, OmniROM şi TWRP. Şi dezvoltatori individuali au fost invitaţi să participe la proiect. Totul este în faza de trial, deci nu e nimic bătut în cuie. OnePlus şi brandul Poco de la Xiaomi au încercat iniţiative similare în trecut. Unul dintre motivele pentru care lumea instaleaza custom ROM-uri e că vor primi suport pentru versiuni de Android şi dincolo de cei 2 ani obligatorii.

În acest caz cred că ASUS vrea să ofere o alternativă la interfaţa sa de bază Zen UI 6 de pe ZenFone 6. Vrea să diferenţieze de alţi producători care insistă pe propria interfaţă şi nu încurajează "tinkering-ul". Zen UI a evoluat mult de la versiunea 4 încoace, scăpând de bloatware şi apropiindu-se de o abordare stock. Nu are totuşi ceva care să o facă memorabilă sau să o diferentieze şi cred că de aceea ASUS se uită în ograda custom ROM-urilor.

Unirea unei comunităţi de dezvoltatori în jurul unui telefon ca ZenFone 6 poate atrage şi extra hype şi vânzări, pe de altă parte. ASUS a pus deja la bătaie un tool de deblocare de bootloader şi codul sursă pentru kernelul telefonului şi a trimis unităţi ZenFone 6 dezvoltatorilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×