Autorităţile din China vor permite utilizatorilor să dezinstaleze aplicaţiile preîncărcate pe smartphone-uri

1.486 ori
<b>Autorităţile din China vor permite utilizatorilor să dezinstaleze aplicaţiile preîncărcate pe smartphone-uri</b>Aplicațiile ce sosesc ca bloatware pe smartphone-ul nostru ne pot da adevărate bătăi de cap, mai ales în situația în care nu le putem dezinstala. Totuși, există vești bune pentru viitor și asta pentru că Autoritățile din China vor permite utilizatorilor

E un trend apărut în ultimul an de de a permite utilizatorilor de smartphone-uri să dezinstaleze sau dezactiveze aplicaţii pe smartphone-uri, pentru a opri plângerile legate de bloatware. O direcţie similară e adoptată şi de autorităţile chineze, care au promis că vor implementa reglementări în această zonă.

Ministerul Industriei şi Tehnologiei Informaţiei din China a publicat o serie de reglementări prin care este cerut ca terminalele să vină cu o funcţie ce permite utilizatorului să dezinstaleze aplicaţii preinstalate ne-esențiale. Măsura va intra în vigoare de la 1 iulie 2017, iar producătorii de smartphone-uri vor trebui să interzică şi distribuitorilor/partenerilor lor să încarce aplicaţii pe handseturi fără consimţământul clienţilor.

De asemenea se specifică că aplicaţiile dezinstalate nu vor reveni atunci când sistemul de operare va fi actualizat. Se încearcă astfel evitarea unor experienţe neplăcute de bloatware sau utilizarea de aplicaţii dubioase pe terminale, care adună date despre client să zicem. Problema e că mulţi producători de telefoane primeau bani pentru a include anumite jocuri sau aplicaţii asociate portalurilor de cumpărături.

În special handseturile Xiaomi sau LeEco veneau cu softuri de genul, axate pe streaming media, magazine online şi servicii muzicale. Va trebui deci gasită o nouă sursă de venit.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×