Autorităţile din SUA pun presiune pe AT&T să taie relaţiile cu Huawei, inclusiv parteneriatul 5G

4.129 ori
<b>Autorităţile din SUA pun presiune pe AT&T să taie relaţiile cu Huawei, inclusiv parteneriatul 5G</b>În perioada târgului CES am aflat cu stupoare că operatorul AT&T a rupt pe ultima sută de metri acordul de a comercializa telefonul Huawei Mate 10 Pro pe piața din SUA și asta din cauza autorităților care și-au băgat nasul. Acum povestea

Săptămâna trecută aflam că visul Huawei de a pătrunde mai abitir pe piaţa din SUA prin intermediul unor parteneriate cu operatori locali a fost spulberat. La presiunea legislatorilor, operatorii au refuzat colaborarea cu Huawei, iar acum scandalul ia proporţii. AT&T ar putea renunţa la orice legătură cu Huawei pe viitor.

Surse apropiate de Washington afirmă că legislatorii din SUA pun presiune pe AT&T pentru a tăia legăturile comerciale cu Huawei Technologies Co Ltd. De asemenea se insistă şi pe împiedicarea intrării pe piaţa din SUA a operatorului China Mobile, din cauza potenţialelor probleme de securitate. Preşedintele american Donald Trump şi administraţia sa au o politică închisă şi în general insistă pe internalizarea business-urilor americane, pe cât e posibil.

Pun beţe în roate firmelor chineze care vor să se extindă în SUA şi încearcă să aducă înapoi producţia de electronice în State, deşi până acum nu s-a făcut vreun pas mare în această direcţie. Au fost blocate şi o serie de achiziţii pe filiera chineză, tot citând siguranţa naţională. Una dintre ele este cumpărarea MoneyGram de către Art Financial. AT&T nu mai are voie să colaboreze cu Huawei nici la proiectele de dezvoltare a reţelei 5G, conform reprezentanţilor guvernamentali.

O altă problemă este filiala Cricket de la AT&T, care oferea o sumedenie de telefoane Huawei cu discount, deci pică şi acest deal. Ministrul chinez de externe Lu Kang a declarat azi că nu ştie nimic despre aceste interdicţii, dar speră că firmele chineze să aibă şanse concurenţiale la fel ca toată lumea. AT&T a refuzat să comenteze şi a declarat că nu a ales încă furnizorii de tehnologie 5G.

Între timp Huawei a amintit tuturor că îşi vinde echipamentele prin 45 dintre cei mai mari 50 de operatori din lume şi că pune pe primul loc intimitatea şi siguranţa clienţilor. Huawei şi ZTE au fost în 2012 subiectul unei investigaţii americane cu privire la spionajul practicat cu ajutorul echipamentelor lor. Între timp Huawei a reuşit totuşi să îşi aducă telefoanele flagship la retaileri locali, precum Best Buy.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×