UPC atrage atenţia autorităţilor să fie deschise la consolidări şi la investiţii în reţele

2.468 ori
<b>UPC atrage atenţia autorităţilor să fie deschise la consolidări şi la investiţii în reţele</b>Pentru ca România să se încadreze în obiectivele UE pentru Internetul anului 2025 are nevoie de investiții serioase în infrastructură, informație pe care a dezvăluit-o de curând și Robert Redeleanu, CEO al UPC România şi Ungaria

Având în vedere că ne pregătim de următorul deceniu, cel al anilor 2020 şi de omniprezenţa 5G-ului, 4K-ului, AI-ului şi a soluţiilor Internet of Things, e clar faptul că reţelele trebuie modernizate. Asta inclusiv în România, iar UPC a tras un semnal de alarmă.

Robert Redeleanu

Robert Redeleanu, CEO al UPC România şi Ungaria a subliniat că România are nevoie de investiţii de miliarde de euro în infrastructură. Totul depinde de autorităţi, administraţie şi disponibilitatea lor la investiţii şi consolidări. Aşa numita "a treia etapă de dezvoltare a Internetului" este pe cale să debuteze, iar România trebuie să se încadreze în obiectivele UE pentru Internetul anului 2025.

Harta acoperire semnal UPC Wi-Free

Acelaşi oficial a menţionat că statul trebuie să asigure un cadru potrivit investiţiilor şi să nu blocheze eventualele fuziuni sau achiziţii. Această aluzie ne duce cu gândul la acel zvon de acum câţiva ani când Vodafone ar fi fost gata să preia UPC. Deocamdată la nivel de autorități lucrurile sunt în tranziţie. De o lună ANCOM are un nou şef, pe Sorin Grindeanu, iar odată cu conducerea nouă e nevoie de o perioadă de acomodare.

Digitalizarea se va manifesta în următorul deceniu prin automatizare, VR, realitatea amplificată, latență minimă şi securitate maximă. Toate aceste fenomene moderne ar trebui să întărească economia globală cu până la 500 de miliarde de euro. Găsiţi mai multe detalii despre tendinţele şi planurile la nivel local în acest interviu.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×