Orange şi Huawei demarează teste 5G la Bucureşti, pe baza tehnologiei Massive MIMO

5.453 ori
<b>Orange şi Huawei demarează teste 5G la Bucureşti, pe baza tehnologiei Massive MIMO</b>În această săptămână operatorul Orange și provider-ul de echipamente telecom Huawei au anunțat demararea unor teste pentru standardul de conectivitate 5G în București. Aceste teste vor avea loc cu ajutorul unei noi tehnologii

OrangeRomânia şi Huawei au anunţat demararea unor teste locale pentru soluţii 5G, realizate la Bucureşti. Cele două companii au testat în premieră live soluţiile "Massive MIMO", o tehnologie care anticipează sosirea 5G în ţara noastră.

Testele Massive MIMO (Massive Multiple Input Multiple Output) a fost dirijat împreună cu Orange Labs şi implică evaluarea funcţiilor asociate conexiunilor 5G. Acestea vor fi puse la treabă odată cu UEFA Euro 2020, competiţie la care vom găzdui meciuri. Testul actual foloseşte tehnologia TD-LTE pe principala bandă 5G din Europa, cea de 3.5 GHz. A fost realizat în centrul Capitalei, iar rezultatele au fost pozitive.

Potenţialul Massive MIMO a fost demonstrat, iar experienţa de utilizarea a reţelei nu va fi influenţată atunci când mulţi clienţi vor folosi simultan reţeaua. Testul a arătat că de două ori mai mulţi utilizatori au folosit reţeaua în timpul său. La nivel de client s-a constatat o creştere a calităţii experienţei clientului la upload de 5 ori şi la download de 2.5 ori şi asta chiar şi când semnalele radio primite de către terminale erau slabe.

Toate rezultatele au fost comparate cu tehnologiile 4G existente pe 3.5 GHz. 5G + Massive MIMO vor fi vitale în oferirea unei acoperiri bune la interior în oraşele cu densitate mare pe viitor. Şi asta refolosind echipamentele Orange deja existente. Huawei pune la bătaie tehnologia 4.5/5G şi oferă un design special pentru Active Antenna Unit, care integrează componente radio şi de antenă, pentru extra fiabilitate. Beamforming-ul 3D este un alt factor cheie aici, dar şi tehnologile speciale de beamforming, care reduc interferenţele.

Știam că Orange lucra și cu Ericsson pentru proiecte 5G, iar lista de parteneri crește. 

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×