Avem CEO pentru Microsoft! Bloomberg afirmă că Satya Nadella ar fi favorit pentru această poziție

974 ori
<b>Avem CEO pentru Microsoft! Bloomberg afirmă că Satya Nadella ar fi favorit pentru această poziție</b>Cei de la Bloomberg par destul de siguri că Satya Nadella, șef al Microsoft Cloud și Enterprise va fi noul CEO al companiei, înlocuindu-l pe Steve Ballmer. Aceasi articol afirmă și că directorii Microsoft iau în calcul înlăturarea lui Bill Gates...

Cei de la Bloomberg par destul de siguri că Satya Nadella, șef al Microsoft Cloud și Enterprise va fi noul CEO al companiei, înlocuindu-l pe Steve Ballmer. Aceasi articol afirmă și că directorii Microsoft iau în calcul înlăturarea lui Bill Gates din rolul de șef al comitetului de conducere.

Directorul independent John Thompson e favorit să îi preia scaunul lui Gates. Vă reamintesc că în luna august a anului trecut Steve Ballmer anunța că se retrage din postura de CEO Microsoft, după ce va fi găsit un înlocuitor în cele 12 luni ce aveau să urmeze. Microsoft oferise indicii la finalul lui 2013 că avea câteva nume pregătite pentru decizie și ca un succesor va fi numit la începutul acestui an.

Cine este Satya Nadella? Născut în india și în vârstă de 47 de ani, șeful segmentului Cloud de la Microsoft s-a ocupat atât de servicii cloud, cât și de developer tools și alte proiecte. Nadella a colaborat cu Sun Microsystems și s-a alăturat Microsoft în 1992, unde a fost numit senior vicepreședinte al secțiunii Cercetare și Dezvoltare de Servicii Online.

Apoi a ajuns președintele diviziei Server and Tools, care sub tutela sa a ajuns să valoreze 19 miliarde de dolari. El este practic cel care a făcut tranziția către cloud și probabil artizanul ideii OneDrive în locul de SkyDrive.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×