Avem echipa! AROBS Transilvania Software participa la maratonul programatorilor Nokia World Hackaton 2010

Autor:  | Publicat în:  Evenimente 1.166 ori
<b>Avem echipa! AROBS Transilvania Software participa la maratonul programatorilor Nokia World Hackaton 2010</b>AROBS Transilvania Software, un nume familiar pentru cititorii fideli Mobilissimo a fost selectata drept participanta la competitia Nokia World Hackaton 2010, impreuna cu alte 13 companii din toata lumea. Acesta este un maraton al programatorilor de...

AROBS Transilvania Software, un nume familiar pentru cititorii fideli Mobilissimo a fost selectata drept participanta la competitia Nokia World Hackaton 2010, impreuna cu alte 13 companii din toata lumea. Acesta este un maraton al programatorilor de aplicatii pentru handseturi desfasurat in cadrul Nokia Developer Summit 2010, la Londra.

In ce consta provocarea? Specialistii fiecarei companii vor trebui sa dezvolte prototipuri de aplicatii in cel mai scurt timp, softurile fiind bazate pe ideile propuse in cadrul competitiei MakeMyApp, desfasurata de asemenea in 2010. AROBS Transilvania Software se va ocupa cu dezvoltarea unei aplicatii pentru noul smartphone Nokia N8, sarcina care le revine si celorlalte 13 companii.

Fiecare firma a primit o anumita tema, iar aplicatia este dezvoltata de o echipa formata din 2 programatori, ne informeaza Voicu Oprean, director general AROBS Transilvania Software.48 de ore au fost puse la dispozitia developerilor pentru a crea softul final. AROBS a primit ca tema "Think Green" si a lucrat cu aplicatia unui tanar din Jamaica, propusa prin MakeMyApp.

Rezultatul a fost softul BioSeen, care ofera utilizatorilor de terminale N8 posibilitatea sa descarce informatii despre animalele fotografiate cu handsetul in natura. Geotagging-ul este de asemenea suportat, iar scopul softului este de a semnala existenta unor specii protejate in anumite zone. Cele mai bune 3 aplicatii de la Nokia World Hackaton 2010 vor primi premii in valoare totala de aproximativ 80.000 de euro. De asemenea, aplicatiile dezvoltate in cadrul maratonului isi vor face aparitia in Ovi Store, unde vor fi disponibile gratuit.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×