Android face victime: Apple si RIM pierd din cota de piata

Autor:  | Publicat în:  Statistici telefone 1.145 ori
<b>Android face victime: Apple si RIM pierd din cota de piata</b>Piata smartphone-urilor este in continua schimbare, Android fiind unul dintre segmentele cu o influenta importanta, o platforma capabila sa stirbeasca din popularitatea RIM si Apple, dupa cum a mai facut-o deja. Astfel, acest nou studiu comScore ne...

Piata smartphone-urilor este in continua schimbare, Android fiind unul dintre segmentele cu o influenta importanta, o platforma capabila sa stirbeasca din popularitatea RIM si Apple, dupa cum a mai facut-o deja. Astfel, acest nou studiu comScore ne informeaza ca in trimestrul incheiat in iulie 2010, Apple si RIM au pierdut din nou teren in fata lui Google Android OS.

Studiul mentioneaza ca Research in Motion (RIM), producatorul de terminale BlackBerry a ajuns la o cota de piata de 39.3%, fata de 41.1% cu 3 luni in prealabil. Este vorba evident despre cota de piata din categoria smartphone-uri, unde si Apple a suferit o scadere, ajungand de la 25.1% la 23.8% in doar 3 luni.

Atat RIM cat si Apple ocupa in continuare pozitii fruntase pe aceasta piata a terminalelor high end, dar Google vine din spate tare, OS-ul sau crescand de la12% cota de piata la 17% in acelasi interval. Microsoft s-a confruntat la randul sau cu o scadere de popularitate, ajungand la 11.8%, cu 2.2% mai putin decat in trimestrul precedent.

Palm s-a mentinut la 4.9%, dar o alta mentiune interesanta a studiului este faptul ca scrierea si trimiterea de SMS-uri au devenit activitatile cele mai populare pe telefoanele mobile, 66% dintre utilizatori exprimandu-si aceasta preferinta. Web surfing-ul este popular in randul a 33.6% din publicul chestionat, iar downloadurile de aplicatii atrag 31.4% din public.

⚡ Poți obține extra 20 euro pentru accesorii, cumpărând telefonul OnePlus 6T folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×