Amenda pentru RCS & RDS din cauza neinformarii abonatilor cu privire la introducerea unei noi taxe

Autor:  | Publicat în:  RCS & RDS 1.646 ori
<b>Amenda pentru RCS & RDS din cauza neinformarii abonatilor cu privire la introducerea unei noi taxe</b>ANCOM a amendat operatorul RCS & RDS cu suma de 300.000 lei pentru ca nu si-a notificat clientii in legatura cu introducerea unei noi taxe pe serviciul de telefonie fixa. Notificarile trebuiau realizate individual, iar noua taxa (in valoare de 5 lei)...

ANCOM a amendat operatorul RCS & RDS cu suma de 300.000 lei pentru ca nu si-a notificat clientii in legatura cu introducerea unei noi taxe pe serviciul de telefonie fixa. Notificarile trebuiau realizate individual, iar noua taxa (in valoare de 5 lei) servea drept suma necesara pentru mentenanta.

Autoritatea care a aplicat sanctiunea a mentionat ca daca pana la data de 29 octombrie 2010 operatorul penalizat nu isi va notifica clientii in legatura cu noua taxa, i se va aplica o amenda pentru fiecare zi de intarziere. Notificarea clientilor va trebui sa includa urmatoarele informatii:

  • valoarea taxei
  • posibilitatea ca utilizatorul sa denunte contractul in termen de 30 de zile de la primirea notificarii (fara plati aditionale)

In plus RCS & RDS trebuie sa isi modifice contractul-cadru pana pe 19 septembrie 2010, iar daca toti acesti pasi sunt indepliniti se va restabili o relatie buna intre operator si client. Aceste detalii au fost oferite de catre Catalin Marinescu, presedinte ANCOM, in cadrul Reuniunii Regionale de la Cluj. La acest eveniment au fost prezenti peste 150 de furnizori de servicii si retele de comunicatii electronice si servicii postale din zona Clujului, Alba Iulia, Maramures, Mures, Satu-Mare, Bihor, Bistrita-Nasaud si Salaj.

Retineti ca dupa primirea notificarii in cauza, aveti la dispozitie 30 de zile sa renuntati la contractul dumneavoastra, fara a fi penalizati.RCS & RDS va trebui sa restituie integral taxa de mentenanta utilizatorilor care doresc sa isi rezilieze contractul. Este vorba de suma care corespunde perioadei cuprinse intre introducerea taxei de mentenanta si data rezilierii contractului.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×