Bătălia granzilor camerelor: Nokia 808 PureView versus iPhone 4S versus HTC One X

1.727 ori
<b>Bătălia granzilor camerelor: Nokia 808 PureView versus iPhone 4S versus HTC One X</b>Cei de la CNET au pus la bătaie telefoanele cu camerele cele mai tari în acest moment: Nokia 808 PureView, iPhone 4S și HTC One X. Poate că ar fi meritat să fie incluse și Samsung Galaxy S III și eventual și un model Windows Phone, de dragul...

Cei de la CNET au pus la bătaie telefoanele cu camerele cele mai tari în acest moment: Nokia 808 PureView, iPhone 4S și HTC One X. Poate că ar fi meritat să fie incluse și Samsung Galaxy S III și eventual și un model Windows Phone, de dragul diversității, dar lăsăm asta pentru altă dată. Hai să aflăm cum s-au descurcat terminalele în aceste teste ample.

Nokia 808 PureView a fost recent lansat în România și va debuta și în SUA săptămâna viitoare, deci este cel mai proaspăt model din această bătălie. Despre HTC One X s-a vorbit foarte mult, datorită rapidității camerei sale și tehnologiei ImageSense, în vreme ce iPhone 4S este cel mai popular telefon de pe Flickr și se bate de la egal cu DSLR-urile că popularitate pe serviciile de postare a fotografiilor. Pentru a realiza aceste teste, CNET a făcut fotografii de 8 megapixeli pe setări standard, iar aici PureView 808 a avut un ușor avantaj, putând realiza capturi la "rezoluție PureView" și la cea mai înaltă calitate.

Avantajul terminalului Nokia este tehnologia pixel overlay, care combina 7 pixeli ai senzorului sau într-un super pixel. Primul test a fost cel al fotografierii în casă, rezultatul putând fi văzut în imaginea de mai sus. iPhone 4S a avut o expunere buna a fotografiei, la vizionarea pe monitor cel puțin. Totuși la un zoom mai atent, Nokia 808 PureView este câștigătorul acestei runde, având detaliile cele mai bune. HTC One X a avut ușoare probleme cu neclaritatea.

Apoi vine imaginea de mai jos, o fotografie în acțiune a unui jet de apă, unde HTC One X nu s-a descurcat deloc. Fotografia realizată cu Nokia 808 era prea întunecată, dar încă o dată detaliile cu picăturile surprinse în aer îl propulsează pe acest model pe primul loc. iPhone-ul obține culori și expunere OK, dar la detalii are de suferit.

Nokia 808 PureView versus iPhone 4S versus HTC One X

A urmat și testul macro, cel care a fost câștigat de iPhone 4S, cu o focalizare apropiată fără probleme și o randare clară a detaliilor. HTC One X a suprasaturat poza, iar imaginea rezultată a suferit de "bleeding". Nokia 808 PureView nu se descurcă prea bine cu focalizarea la distanță apropiată, aparent. Detalii în imaginea de mai jos pentru macro și multe alte teste foto la CNET.

Nokia 808 PureView versus iPhone 4S versus HTC One X

Material Video Promovat:

Samsung Galaxy Active 2 LTE Unboxing și Setup, plus activare Orange Number Share

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×