Bill Gates doreste mai mult spectru pentru Wi-Fi

1.058 ori
<b>Bill Gates doreste mai mult spectru pentru Wi-Fi</b>Co-fondatorul Microsoft Bill Gates i-a indemnat pe reprezentantii autoritatilor care reglementeaza industria comunicatiilor din SUA sa elibereze mai multe frecvente folosite pana acum pentru televiziune. Acestea vor fi utilizate pentru servicii wireless,...

Co-fondatorul Microsoft Bill Gates i-a indemnat pe reprezentantii autoritatilor care reglementeaza industria comunicatiilor din SUA sa elibereze mai multe frecvente folosite pana acum pentru televiziune. Acestea vor fi utilizate pentru servicii wireless, cum ar fi accesul la Internet broadband, conform Reuters.

Bill Gates a mentionat si ca asa-numitul spectru "spatiu alb" dintre canalele de transmisiune TV analogice poate fi folosit pentru a creste acoperirea serviciilor broadband cu ajutorul tehnologiei Wi-Fi. Celebrul miliardar si-a manifestat dorinta ca Wi-Fi-ul sa "explodeze" in SUA, rezolvand in special problema distantei, care nu permite locuitorilor din zone izolate sa beneficieze de astfel de conexiuni. Microsoft face parte dintr-o coalitie a companiilor de tehnologie care a facut lobby in fata FCC pentru a permite utilizarea spectrului "spatiu alb" fara licenta.

Coalitia ii include si pe Google, Dell, Intel, HP si filiala nord-americana a companiei Philips. Totusi, firmele care transmit programe TV si producatorii de microfoane wireless se opun acestei initiative, de teama interferentelor. Exista o propunere ca FCC sa creeze 2 categorii de utilizatori ai undelor aeriene: cei care folosesc terminale portabile cu Wi-Fi si cei care sunt interesati de operatiuni comerciale. Propunerea presupune ca noile terminale sa fie dotate cu o tehnologie care identifica spectrul nefolosit si sa evite interferentele.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

iHunt Black Friday
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×