BlackBerryEXIT! Compania renunţă la producţia de smartphone-uri după cele mai noi pierderi

1.607 ori
<b>BlackBerryEXIT! Compania renunţă la producţia de smartphone-uri după cele mai noi pierderi</b>Azi este o zi istorică, 28 septembrie fiind reţinută drept ziua când BlackBerry a anunţat că nu va mai produce propriile smartphone-uri. Mişcarea spre Android nu le-a priit canadienilor, care oferiseră deja tacit indicii legate de această direcţie prin..

Azi este o zi istorică, 28 septembrie fiind reţinută drept ziua când BlackBerry a anunţat că nu va mai produce propriile smartphone-uri. Mişcarea spre Android nu le-a priit canadienilor, care oferiseră deja tacit indicii legate de această direcţie prin ultimele scăpări.

Astfel, recent scăpatul BlackBerry DTEK60 era de fapt un model produs de TCL şi rebranduit. Pierderi nete de 372 de milioane de dolari au pus capac perioadei negre a companiei, iar CEO-ul John Chen a confirmat finalul dezvoltării interne de hardware. Outsourcing-ul către parteneri e ceea ce urmează acum, ceea ce va reduce din investiţii şi cheltuieli.

Miezul afacerii BlackBerry va rămâne vânzarea de software, care de altfel merge bine dublându-se ca venituri în ultimul an. Acţiunile companiei au crescut cu 6% ca urmare a acestei veşti, dar mai probabil au reacţionat la pierderile mai mici decât se anticipa. Modelele BlackBerry erau cândva destinate cremei cremelor şi vedeam politicieni afişându-se cu cele, celebrităţi precum Kim Kardashian sau chiar vedete din lumea sportului.

Siguranţa acestor handset-uri şi tastaturile comode le-au făcut celebre. Totuşi întârzierea intrării pe piaţa touch şi lipsa de evoluţie a modelelor din ultimul deceniu au săpat serios la temelia acestui brand. Până şi Microsoft are o cotă mai mare cu modelele sale de telefoane Windows, faţă de BlackBerry. CEO-ul John Chen încearcă din 2013 să schimbe soarta companiei, de când ocupa această funcţie de conducere, dar nu a reuşit. Passport a fost o mica revenire de forma, dar nu a durat.

Navigarea spre soluţii software pare una evidentă şi previzibilă şi Chen are meritul de axare a companiei pe zonele în care chiar operează bine. Adio BlackBerry totuşi, ca producător smartphone!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×