Blasfemia supremă: Huawei a gafat împotriva Chinei, invocând independența Taiwan-ului în setări de telefoane #HuaweiGetOutOfChina

Autor:  | Publicat în:  Huawei 2.117 ori
<b>Blasfemia supremă: Huawei a gafat împotriva Chinei, invocând independența Taiwan-ului în setări de telefoane #HuaweiGetOutOfChina</b>Dacă e un subiect pe care nu e bine să îl deschizi cu un chinez, acela e cu siguranță independența Taiwan-ului. În funcție de cel pe care îl întrebi, Taiwan aparține de China, sau e o țară separată (dacă întrebi un taiwanez)

Dacă e un subiect pe care nu e bine să îl deschizi cu un chinez, acela e cu siguranță independența Taiwan-ului. În funcție de cel pe care îl întrebi, Taiwan aparține de China, sau e o țară separată (dacă întrebi un taiwanez). Huawei ar fi ales poziția greșită, stârnind furia fanilor.

Huawei Technologies a încheiat săptămâna de lucru fiind presată de opinia publică din China să își ceară scuze că a făcut aluzii că Taiwan este independent de China. Această delimitare apărea în zona setărilor de pe smartphone, care te lăsau să alegi ca țară China sau Taiwan.

Compania chineză s-a sesizat și a lansat rapid o actualizare de software, care scotea Taiwan din opțiuni. Cei care se plângeau pe Weibo afirmau că Huawei a listat "Taipei (Taiwan)" ca zonă de fus orar, atunci când limba telefonului era setată pe chineză tradițională (folosită în Taiwan și Hong Kong). 

Atunci când se alegea limbă chineză simplificată (din China continentală), zona de fus orar devenea "Taipei (China)", deci diferența i-a deranjat. A început să apăra și hashtagul #HuaweiGetOutOfChina pe rețelele de socializare și povestea a luat amploare.

S-a cerut boicot, dar Huawei a rezolvat tot cu un update. Totuși nu și-a cerut scuze public, așa cum solicită fanii. Nici măcar Apple sau vreo altă firmă vestică nu au mai făcut gafe de gen în ultima vreme, mai ales având în vedere volatilitatea situației din Hong Kong. Dupa ce a alienat SUA și Vestul, ultimul lucru pe care vrea să îl facă Huawei e să alieneze China. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×