Google se pune rău cu China, vrea să mute producţia de telefoane Pixel în Vietnam

Autor:  | Publicat în:  Google 1.321 ori
<b>Google se pune rău cu China, vrea să mute producţia de telefoane Pixel în Vietnam</b>În ultima săptămână Google pare să le fi pus gând rău chinezilor. Întâi am auzit că nu vor oferi suita Google Play pe Huawei Mate 30 Pro, iar acum aflăm că nu vor să îşi mai producă telefoanele Pixel în China. Vietnam ar fi ţara în care

În ultima săptămână Google pare să le fi pus gând rău chinezilor. Întâi am auzit că nu vor oferi suita Google Play pe Huawei Mate 30 Pro, iar acum aflăm că nu vor să îşi mai producă telefoanele Pixel în China. Vietnam ar fi ţara în care s-ar muta producţia.

Auzisem şi că Apple ar vrea să îşi mute producţia în Vietnam sau India, pentru iPhone-urile sale, dar acolo vorbim despre un număr uriaş de telefoane. Revenind totuşi la știrea de azi, sursa scrie că Google ar putea să îşi mute producţia de telefoane Pixel din China în Vietnam şi asta de frica lui Trump. Acesta a promis că va pune taxe extra pe orice este produs în China, mai ales pe electronice.

Google vrea să păstreze preţul telefoanelor Pixel mic, mai ales că e deja cam piperat când ajunge în Europa spre exemplu. Publicaţia financiară de unde vine acest zvon scrie şi că Google ar negocia cu un partener din Vietnam pentru a adapta o fostă fabrică Nokia pentru nevoile sale. O parte din producţia lui Pixel 3a se va muta în Vietnam până la finalul acestui an şi mutarea completă se face la anul.

Mai este o cauză aici, pe care nu prea am întâlnit-o în presă. Mâna de lucru a devenit ceva mai scumpă în China în ultima vreme, făcând multe companii să caute oportunităţi în alte ţări, în special India. Google vrea să livreze între 8 şi 10 milioane de telefoane Pixel în acest an, deci are planuri mari. Îi ajută şi Pixel 3a, cu preţul sau un pic mai accesibil şi hype-ul deja mare pentru Pixel 4.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×