Brandurile chinezeşti au avut o cotă de 40% pe piaţa smartphone din India pe întreg anul 2016, conform cifrelor oficiale IDC

743 ori
<b>Brandurile chinezeşti au avut o cotă de 40% pe piaţa smartphone din India pe întreg anul 2016, conform cifrelor oficiale IDC</b>Potrivit unui raport dezvăluit de către cei de la IDC, se pare că brandurile chinezești producătoare de telefoane mobile inteligente au avut o cotă de 40% pe piața smartphone din India, cifră ce confirmă supremația firmelor asiatice. Raportul de față ne

Cei de la IDC au realizat un studiu legat de piaţa smartphone a anului 2016, care confirmă supremaţia telefoanelor din China. Astfel, se pare că brandurile chinezeşti au avut o cotă de 40% în zona smartphone anul trecut, conform unui studiu din India.

De remarcat că sondajul a fost realizat în 30 de oraşe mari din India, deci e reprezentativ doar pentru această ţară, a doua cea mai populată de pe glob totuşi. Cifrele arată că Lenovo a înregistrat o creştere a volumului de livrări, iar Xiaomi a atins o cotă de piaţă de 10.7%. Piaţa smartphone din India e a doua cea mai mare din lume, iar Samsung e brandul dominant acolo, urmat de Lenovo şi apoi Xiaomi.

Ascensiunea brandurilor chinezeşti vine pe fondul scăderii în popularitate a producătorilor indieni precum Micromax, care a înregistrat o scădere cu 16.7% de vânzări numai în octombrie faţă de lună anterioară. India are o populaţie de 1.34 miliarde de persoane, toţi potenţiali clienţi pentru terminalele ce au un preţ mediu de 100 de dolari în această zonă.

Lenovo operează atât sub brand propriu, cât şi prin Moto în India, în vreme ce firme ca Oppo, Vivo sau Xiaomi au planuri de a investi miliarde de dolari pentru a construi linii de producţie in aceasta tara. În acest ritm Samsung ar trebui să piardă poziţia de lider din India cât de curând în favoarea unui jucător chinez.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×