Buguri de imagine ale lui Android OS, depistate la timp

1.127 ori
<b>Buguri de imagine ale lui Android OS, depistate la timp</b>Core Security, companie care cauta defecte si exploit-uri in diferite softuri a identificat 8 probleme de securitate aparute in varianta beta a lui Google Android. Printre acestea se numara si probleme bazate pe folosirea collectiilor open-source de...

Core Security, companie care cauta defecte si exploit-uri in diferite softuri a identificat 8 probleme de securitate aparute in varianta beta a lui Google Android. Printre acestea se numara si probleme bazate pe folosirea collectiilor open-source de imagini.

Prin aceste buguri, un hacker ar putea prelua controlul asupra unui terminal care foloseste Android, fapt demonstrat de cei de la Core Security. Problema principala se afla in library-urile de baza ale lui Android, utilizate pentru a procesa continuturi grafice sub forma celor mai comune formaturi, PNG, GIF sau BMP. Google a raspuns acestor afirmatii cu faptul ca problema este deja remediata pe noua versiune de Android m5-rc14, prin inlocuirea softurilor vechi.

Core Security a tinut totusi sa sublineze ca, desi m5-r14 rezolva majoritatea bugurilor, aceasta versiune este totusi vulnerabila unui bug responsabil de procesarea imaginilor in format BMP. Alianta Open Handset a tinut sa reaminteasca publicului, cu aceasta ocazie, ca actuala platforma Android va suferi multe modificari si update-uri pana sa fie gata de a aparea in fata consumatorilor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×