BUILD 2013: tot ce trebuie să știți despre conferința Microsoft; Windows 8.1, terminale Windows 8 și altele!

Autor:  | Publicat în:  Windows 8 919 ori
<b>BUILD 2013: tot ce trebuie să știți despre conferința Microsoft; Windows 8.1, terminale Windows 8 și altele!</b>Ieri a debutat BUILD 2013 și odată cu el și noi produse Microsoft, pe care le așteptăm cu mare interes. CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer s-a aflat la fața locului și a vorbit despre faptul că Microsoft se mută tot mai mult spre zona hardware și a...

Ieri a debutat BUILD 2013 și odată cu el și noi produse Microsoft, pe care le așteptăm cu mare interes. CEO-ul Microsoft, Steve Ballmer s-a aflat la fața locului și a vorbit despre faptul că Microsoft se mută tot mai mult spre zona hardware și a serviciilor.

Rețineți că BUILD este un eveniment adresat dezvoltatorilor, nu vreun Computex sau MWC 2013, deci lansări de terminale nu vom avea. Ballmer și alți oficiali Microsoft ne-au informat și cu privire la modificările și upgrade-urile pe care le aduce Windows 8.1. Internet Explorer 11 a apărut și el în cadrul keynote-ului și va fi disponibil sub formă de preview în Windows 8.1... la rândul său în varianta preview.

all apps view

IE11 este optimizat pentru touch și se remarcă prin consum redus al bateriei și viteză impresionantă. Bară de adrese este și ea optimizata pentru touch, iar controlul prin swipe/ciupire a ecranului și atingere a fost îmbunătățit. Noul IE se bazează pe GPU-ul terminalului pe care rulează pentru a procesa gesturile utilizatorului și pentru a realiza decodarea de imagini.

Compania a adăugat în browser și posibilitatea de a avea până la 100 de taburi deschise per fereastră și video HTML5 fără plugin. IE11 oferă și suport pentru WebGL interoperabil, o platformă folosită pentru accelerarea grafică 2D și 3D. Julie Larson-Green, șeful Windows a prezentat un demo al unei versiuni preview de PowerPoint, care în sfârșit a făcut trecerea la interfața Modern UI (fosta Metro).

Julie Larson-Green

Se pare că ni se pregătește un Office complet touch, unul cu Metro UI, care va sosi în 2014. și acum să vorbim puțin despre Windows 8.1!

Noul release aduce mai multe marimi pentru Live Tile-uri, fundaluri care se pot aplica în spatele acestora și o nouă tranziție între modul desktop și Modern UI. Windows 8.1 permite bootarea direct în desktop, iar lockscreen-ul include acces rapid la cameră, posibilitatea de a primi apeluri prin Skype și un slideshow.

Windows 8.1 Start Button

Probabil cea mai importantă schimbarea este reapariția butonului Start, un element vizual care permite de asemena și accesarea de comenzi de tip power user printr-un click dreapta și opțiuni că Shutdown și Restart. Există și o îmbunătățire de multitasking, astfel că acum putem face "snapping" cu 3 ferestre simultan și putem împărți ecranul în două pentru 2 aplicații. Se pare că putem opta pentru multitasking și pentru 4 sau chiar mai multe aplicații, deși de la 4 în sus deja nu prea mai e practică ideea.

Interesant e că această idee de snapping se aplicată și penru un setup mulți monitor. Bing e acum integrat în motorul de căutare al OS-ului, care va afișa atât fișiere și aplicații, cât și căutări recente de pe web și alte informații. Windows Store a primit un nou design și include o zonă Picks for You, afișând alegeri personalizate de aplicații populare. Pagina de informații despre aplicații e acum mai bine organizată, iar capturile de ecran sunt mai mari.

Windows 8.1 app store

Opțiunile de plată s-au diversificat și veți putea carduri cu valori speciale pentru contul Microsoft. Acestea amintesc de cupoanele Google Play Store și se vor vinde în magazine de retail. Microsoft a vorbit și despre tabletele Windows 8 cu ecran mai mic, Iconia W3 fiind un exemplu și doar începutul acestui trend. și ASUS a promis un nou device de acest gen.

în ce privește latura de gaming, Kinect-ul lui Xbox One este acum disponibil la prețul de 399 de dolari pentru dezvoltatori și se afla doar în regim de precomanda. Cam atât am aflat de la BUILD, dar evenimentul continuă și vă puteți aștepta la mai multe noutăți!

⚡ Mulțumim că ne citești! :) ❤️ Azi ne și poți susține prin cumpărături de Black Friday făcute prin link-urile noastre de afiliere:

eMAG.ro
PCGarage.ro
Cel.ro
evoMAG.ro
Altex.ro
Fashiondays.ro
iHunt.ro
Orange.ro
QuickMobile.ro (cupon -3% QUICK202)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×