Camera Lytro Illum ar putea schimba fotografierea așa cum o cunoaștem și ajunge și pe handseturi

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 861 ori
<b>Camera Lytro Illum ar putea schimba fotografierea așa cum o cunoaștem și ajunge și pe handseturi</b>Tehnologii ce păreau asociate doar cu DSLR-urile sau cu cele mai noi modele de aparate foto ajung treptat treptat pe smartphone-uri de top, deci ne ațintim privirea către segmentul foto, căutând inovații care ar putea ajunge și pe handseturi...

Tehnologii ce păreau asociate doar cu DSLR-urile sau cu cele mai noi modele de aparate foto ajung treptat treptat pe smartphone-uri de top, deci ne ațintim privirea către segmentul foto, căutând inovații care ar putea ajunge și pe handseturi într-o bună zi. Un exemplu ar putea fi aparatul Illum de la Lytro.

Aceasta este o "light field camera", pe numele său scurt Illum, un produs destinat atât pentru profesioniști, cât și pentru fotografii amatori. Aparatul arata ca un DSLR full frame și are un corp masiv, dar și o lentilă wide cu zoom optic 8x și deschidere F/2.0. Lytro Illum are un senzor light field customizat de 40 megaray și poate captura la 1/4000 secunde.

Camera Lytro Illum

Acest senzor e capabil să captureze numeroase caracteristici ale razelor de lumină, inclusiv culoarea, intensitatea și direcția. Rezultatul e o imagine ce dă senzația de 3D, cu posibilitatea de schimbare a perspectivei și setare manuală a punctului de focalizare. și smartphone-urile moderne încearcă acest efect, dar nu se apropie de performanța Lytro.

Illum se lansează în iulie la prețul de 1599 dolari și vine cu o platformă software proprietară.
​

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×