Canonical pregătește cel puțin 10 aplicații importante pentru lansarea lui Ubuntu Phone OS

953 ori
<b>Canonical pregătește cel puțin 10 aplicații importante pentru lansarea lui Ubuntu Phone OS</b>E drept că nu e de anvergura miilor de aplicații de pe BlackBerry 10 OS, dar anunțul celor de la Canonical ne permite să aflăm că Ubuntu Phone OS va avea câteva aplicații populare la debut. Aparent cam o duzină de aplicații importante ar fi...

E drept că nu e de anvergura miilor de aplicații de pe BlackBerry 10 OS, dar anunțul celor de la Canonical ne permite să aflăm că Ubuntu Phone OS va avea câteva aplicații populare la debut. Aparent cam o duzină de aplicații importante ar fi gata, iar dezvoltatorii au început să se înscrie pe lista colaboratorilor Canonical.

Ce înțelegem prin aplicații esențiale? Ei bine clasicele Facebook, Twitter și YouTube, plus un RSS reader, printre altele. Există și banalele aplicații calculator, client de email, calendar, alarma, file manager și un terminal de control. Cele 12 aplicații finale vor fi livrate cu telefonul și vor mai exista câteva softuri care nu sunt încă parte din acest proiect. Dezvoltatorii interesați să colaboreze în acest domeniu trebuie să ceară acces la site-ul MyBalsamiq, unde designuri pentru aplicații sunt disponibile deja.

Ideea este că dezvoltatorii să posteze viziunea lor cu privire la aplicații și apoi să analizeze feedback-ul și comentariile. Astfel se va crea o comunitate în jurul noului OS, poate chiar una mai mare decât există deja în jurul lui Linux/Ubuntu. Canonical a publicat și câteva reguli care trebuie respectate atunci când sunt create aplicațiile și pe găsiți pe Ubuntu wiki https://wiki.ubuntu.com/UbuntuPhone/CoreApps/. Va reuși Ubuntu Phone OS să debuteze cu succes?

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×