Captură video 1080p pe smartphone-ul tău cu ajutorul chipurilor Ambarella, pe platforma Cortex A9

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.164 ori
<b>Captură video 1080p pe smartphone-ul tău cu ajutorul chipurilor Ambarella, pe platforma Cortex A9</b>Dacă numele Ambarella nu vă spune nimic, aflați că acesta este un producător de procesoare pentru smartphone-uri, rivalizând astfel cu Qualcomm, Texas Instruments și Samsung. Singura diferență este că această firmă produce procesoare pentru...

Dacă numele Ambarella nu vă spune nimic, aflați că acesta este un producător de procesoare pentru smartphone-uri, rivalizând astfel cu Qualcomm, Texas Instruments și Samsung. Singura diferență este că această firmă produce procesoare pentru camerele terminalelor mobile.

Aceste chipuri video și foto tocmai au evoluat la următorul nivel, rezultatul fiind chipsetul iOne, compatibil cu un CPU dual-core Cortex-A9 la 1GHz și capabil de captură și decodare video H.264 1080p la 30 fps. Chipul foto/video este un ARM11 de 533MHz, adăugat în completarea dual-core-ului anterior menționat.

Ambarella iOne include și un GPU care poate rula OpenGL ES 2.0, rezultatul fiind o interfață și o cameră incredibilă pe un smartphone al anului 2011. Compania producătoare țintește mai degrabă către camere foto/video pe bază de Android, decât spre smartphone-uri cu camere superdotate... De menționat este faptul că Ambarella produce și chipuri cu suport pentru captură foto și video 3D, încă o funcție atractivă a acestei game de CPU.

⚡ Vă ținem la curent cu informații legate de Black Friday, dar și cu produse la reduceri excelente aici. (Live Blogging Black Friday 2018)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×