Care e rezoluția ochiului uman? Mult mai mulți megapixeli decât credeai! (Video)

Autor:  | Publicat în:  Stiati ca 7.901 ori
<b>Care e rezoluția ochiului uman? Mult mai mulți megapixeli decât credeai! (Video)</b>Cei care se întreabă unde ne vom opri cu aceste telefoane cu ecran 2K sau tablete cu ecran 4K sau ce rezoluții percepe de fapt ochiul uman trebuie să arunce o privire asupra clipului de mai jos. El răspunde la o întrebare pe care ne-am pus-o cu...

Cei care se întreabă unde ne vom opri cu aceste telefoane cu ecran 2K sau tablete cu ecran 4K sau ce rezoluții percepe de fapt ochiul uman trebuie să arunce o privire asupra clipului de mai jos. El răspunde la o întrebare pe care ne-am pus-o cu toții: "care este rezoluția ochiului uman?".

în vreme ce Nokia oferă camere de 41 de megapixeli pe telefoanele sale, iar alți producători de telefoane se pregătesc să treacă la ecrane 2K, noi suntem curioși câți megapixeli încap în câmpul vizual al unei persoane. Clipul pe care îl vedeți aici explica în mod științific, dar destul de light că ochiul uman captează 576 megapixeli, dar doar 7 megapixeli contează cu adevărat.

E vorba nu neapărat de informația pe care o captăm, ci de cea pe care o prelucram. Creierul are un filtru pe care îl aplică asupra informației din jurul nostru. Dacă am capta absolut toate sunetele, senzațiile și imaginile din jurul nostru atunci am fi copleșiți de informație. Cu acest filtru al creierului putem capta numai ce este de interes strict.

PS: Femeile au o vedere periferică mai bună decât bărbații, deci ar fi interesant să aflăm și ce rezoluție percep ele.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×