Care este cea mai bună cartelă preplătită din oferta Vodafone, Orange și Cosmote

Autor:  | Publicat în:  Comparatii Operatori 11.313 ori
<b>Care este cea mai bună cartelă preplătită din oferta Vodafone, Orange și Cosmote</b>Cartelele preplătite au devenit mai ofertante decât un abonament. De aceea am și ales să renunț, spre exemplu, la abonamentul lunar la Cosmote în favoarea unei cartele care îmi oferă pentru o sumă mai mică, de 4 ori mai multe minute și mesaje....

Cartelele preplătite au devenit mai ofertante decât un abonament. De aceea am și ales să renunț, spre exemplu, la abonamentul lunar la Cosmote în favoarea unei cartele care îmi oferă pentru o sumă mai mică, de 4 ori mai multe minute și mesaje.

O să încerc să scot în evidență care operator de telefonie oferă mai multe minute și mesaje pentru un preț cât mai mic. în alegerea unei cartele contează mult și în ce rețea se află familia și prieteni. Altfel nu ar avea rost să ai mii de minute sau mesaje și să nu ai cu cine să le folosești. în funcție de zonă se poate spune, ca idee, ce companie de telefonie este mai bine reprezentată: Transilvania pare dominată de Orange, Țara Românească este împărțită între Vodafone și Cosmote, iar Moldova merge pe mâna Cosmote.

Am observat că spre a face atractive cartelele au început să spună și trafic de internet via 3G, valoare pe care o consider mai degrabă simbolică dacă este sub 250 MB pe lună.

Am împărițit ofertele în trei: una de bază, mai ieftină, de mijloc și una de top, mai scumpă și ce cuprinde o serie de beneficii.

I. Oferta de bază

Operator telefonie
Detalii cartelă preplătită
VodafoneOrangeCosmote
Denumire extraopțiune / cartelăTOTALOpțiunea de 5 euro2000 Promo
Cost lunar5 euro5 euro4 euro
Minute în rețea300030002000
Mesaje în rețea300030002000
Minute naționale7575-
Mesaje naționale7575-
Internet pe mobil15 MB--
Alte aspecte interesante-Minutele se reportează de la o lună la alta-

Orange și Vodafone au o ofertă ce pare trasă la indigo. Vodafone plusează cu 15 MB de internet, o adiție ce nu poate fi luată în seamă. 15 MB poți consuma într-o singură sesiune de browsing de pe telefon. Orange permite reportarea lunară a minutelor din rețea sau naționale nefolosite. Este prima dată când citesc de o astfel de posibilitate ce înainte era rezervată doar abonamentelor. Se vor aduna mii de minute pe care oricum nu le veți folosi la maxim. Consumați mai mult de 3000 de minute pe lună - 50 de ore, 2 zile și 2 nopți de vorbit în continuu. Cosmote este mai ieftin cu 1 euro, dar nu include minute sau mesaje naționale, în altă rețea din țara noastră.

II. Oferta de mijloc

Operator telefonie
Detalii cartelă preplătită
VodafoneOrangeCosmote
Denumire extraopțiune / cartelăEXTRAOpțiunea de 7 euroExtraopțiune
Cost lunar7 euro7 euro7 euro
Minute în rețea300028003600
Mesaje în rețea300028003600
Minute naționale100100120
Mesaje naționale100100120
Internet pe mobil100 MB100 MB120 MB
Alte aspecte---

Diferența dintre Vodafone și Orange este dată doar de cele 200 de minute în rețea mai puține la operatorul portocaliu față de cel roșu. Cosmote plusează cu mai multe minute și trafic de internet cu 20% mai mare decât la concurență.

III. Oferta de top

Operator telefonie
Detalii cartelă preplătită
VodafoneOrangeCosmote
Denumire extraopțiune / cartelăMAXIMOpțiunea de 10 euroExtraopțiune de 10 euro
Cost lunar9 euro10 euro10 euro
Minute în rețea300020001000
Mesaje în rețea300020001000
Minute naționale1207070 min
Mesaje naționale1207070 sms
Internet pe mobil250 MB500 MB1 GB
Alte aspecte interesante---

Sunt câteva diferențe la extraopțiunile mai scumpe pentru cartele. Cele mai multe minute și mesaje sunt la Vodafone, dar și volumul de trafic de date este de 2 x mai mic decât la Orange și de 4 x față de Cosmote. Personal, aș alege Cosmote și acel 1 GB pentru care la abonament plătești mult mai mult. Dacă minutele și mesajele contează mai mult, ar trebui să mergeți pe mâna Vodafone.

Cosmote vine cu cea mai bună ofertă pe zona de mijloc și la cea de top aduce 1 GB trafic de date care nu este de ici de colo pentru un smartphone. Vodafone și Orange au oferte aproape identice la bază și mijloc, iar singura diferență vine la top unde Orange oferă mai puține minute și mesaje, dar mai mult trafic de internet.

După ce ați parcurs acest articol vă dați seama că în abonamentul vostru sunt mult mai puține minute și mesaje, iar prețul plătit mai mare. Tocmai de aceea se produce o migrare spre cartelele preplătite în dauna abonamentelor, iar acestea sunt folosite doar pentru a suplimentar achiziția unui telefon.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×