Cât costă iPhone 5s În lume: iată harta globală a prețurilor

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.606 ori
<b>Cât costă iPhone 5s În lume: iată harta globală a prețurilor</b>Cei de la mobileunlocked.com&nbsp;au realizat o bază de date cu prețurile aplicate pentru iPhone 5s în toată lumea, astfel că putem vedea discrepanțele între continente și regiuni ale globului. &nbsp; Teoretic terminalele ar trebui să coste la...

Cei de la mobileunlocked.com au realizat o bază de date cu prețurile aplicate pentru iPhone 5s în toată lumea, astfel că putem vedea discrepanțele între continente și regiuni ale globului.

Teoretic terminalele ar trebui să coste la fel peste tot, iar transportul ar trebui să însemne doar câțiva dolari în plus pentru Apple. Practic, nu e deloc așa și fiecare regiune are taxele și adaosurile sale. Guvernele sunt cele care taxează în plus aceste produse, aplicând diferite tarife pentru produse de import electronice.

Aceste diferențe de prețuri dau naștere și unei pieti negre sau gri, cum e cea din Hong Kong și China. Astfel, iPhone-urile din Hong Kong sunt cu mult mai ieftine decât cele din China, iar cei care le transportă acolo la negru fac bani buni din această "bișniță". Observ că România se număra printre țările în care un iPhone 5s costa cel mai mult din lume, adică 1012 dolari. în Bulgaria, telefonul costă 917 dolari, în Rusia 921, în India 857, iar în China 866 dolari. Doar Iordania ne depășește cu 1091 de dolari și din câte văd pe harta nu figurează și Brazilia, care de obicei deține recordul la prețuri de produse Apple.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×