Cate tipuri de televiziune mobila cunoasteti?

1.544 ori
<b>Cate tipuri de televiziune mobila cunoasteti?</b>Cei de la intomobile.com si-au pus intrebarea "cate tipuri de televiziune mobila exista?", de vreme ce acest domeniu a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultima vreme. Sa aflam raspunsul in randurile urmatoare: Lista care urmeaza este aproape...

Cei de la intomobile.com si-au pus intrebarea "cate tipuri de televiziune mobila exista?", de vreme ce acest domeniu a cunoscut o dezvoltare spectaculoasa in ultima vreme. Sa aflam raspunsul in randurile urmatoare:

Lista care urmeaza este aproape completa, iar in cazul in care avet completari, postati un comentariu la acesta articol:

- 3G Unicast - foloseste RTSP (RealTime Streaming Protocol)
- MBMS - Multimedia Broadcast/Multicast Service
- BCMCS - BroadCast MultiCast Services
- CMMB - China Multimedia Mobile Broadcasting
- DVB-H - Digital Video Broadcast - Handheld (include DVB-IPDC, DVB-SH si DVB-H2)
- T-DMB - Broadcasting Digital Multimedia Terestru
- MediaFLO -  Media Forward Link Only
- ISDB-T - Integrated Service Digital Broadcasting - Terestru
- MPH - Mobile Pedestrian Handheld

Dupa cum puteti vedea, serviciile de televiziune mobila variaza, de la cele care folosesc retele 3G existente (RTSP, MBMS), la cele care au nevoie de propria infrastructura pentru transmisiuni (DVB-H, T-DMB). O alta diferenta este reprezentata de catre regiunile in care domina aceste tipuri de transmisiune. Putem spune ca DVB-H este privit ca un standard european, in vreme ce MediaFLO este deseori considerat specific pentru SUA.

T-DMB este evident asociat cu Asia, totusi, toate sistemele de mai sus sunt in realitate prezente in numeroase tari, care nu apartin zonei stereotipe pentru aceste standarde. Ne intrebam daca viitorul televiziunii mobile este un standard unic, care sa unifice toate tipurile listate anterior sau daca vom vedea o fragmentare si mai pronuntata a acestora.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×