Câteva impresii legate de HTC 8X

2.202 ori
<b>Câteva impresii legate de HTC 8X</b>în ultimele zile am avut ocazia să testez și HTC Windows Phone 8X. Nu-mi place să folosesc numele întreg și l-am prescurtat HTC 8X. Este primul smartphone cu Windows Phone 8 din țara noastră. Au debutat între timp pe la magazinele online sau...

în ultimele zile am avut ocazia să testez și HTC Windows Phone 8X. Nu-mi place să folosesc numele întreg și l-am prescurtat HTC 8X. Este primul smartphone cu Windows Phone 8 din țara noastră. Au debutat între timp pe la magazinele online sau operatori de telefonie și Nokia Lumia 820 sau HTC Windows Phone 8S. Este așteptat Nokia Lumia 920 până la final de an și Samsung ATIV S, vârfurile de gamă cu softul mobil Microsoft, produsele rivale cu HTC 8X.

Trebuie să precizez că am primit smartphone-ul prin intermediul programului Orange Smartphone Tester derulat de Orange România.

HTC a lansat 8X și 8S, dar sunt sigur că nu mizează pe aceste două telefoane în revirimentul său. Grosul vânzărilor va fi dat tot de către telefoanele Android în genul HTC One X, HTC One S, HTC One V. Spun asta având în minte și succesul, cu ghilimele de rigoare, avut de Windows Phone 7. Pe la final de 2010 erau prezentate o suită de telefoane cu WP7, majoritatea de la compania taiwaneză. La vremea respectivă se vehicula că HTC are ceva datorii către Microsoft și fiind pe val li s-a cerut să aducă câteva modele cu noul sistem de operare. Vânzările au fost dezastruoase. Gândiți-vă că telefoanele cu WP7 nici măcar nu au depășit Bada de la Samsung ca market share.

Să revenim la HTC. în 2012 au lansat cel puțin trei telefoane bune, primite destul de bine în recenziile de specialitate cât și de public: HTC One X, HTC One S, HTC 8X.

a. HTC One X
Poate cel mai bun smartphone pe 2012, unul ales de către cunoscători. Iese în evidență prin design, hardware destul de puternic, Sense UI și Android implementat în mod frumos, cameră foto bună, display de calitate. îl trage în jos faptul că se încălzește destul de puternic, autonomia redusă, spațiul de stocare ce nu poate fi extins și faptul că are în spate un buget de marketing pe măsura celui alocat de Samsung pentru Galaxy S III.

b. HTC One S
Dovada că uneori un smartphone mai mic, poate fi mai bun. Norocul lui HTC One S a fost procesorul Qualcomm Snapdragon S4 dual-core la 1.5 GHz + Adreno 225 GPU. Această arhitectură a devenit standard la telefoanele cu Windows Phone 8, printre care și HTC 8X. Am ajuns în 2012 să apreciem un smartphone și pentru că este compact. HTC One S îl consider cel mai puternic smartphone de 4.3 inch din piață, niciun alt telefon cu Android nu-l depășește.

Despre HTC 8X vom discuta în continuare. Să vedem care ar fi punctele sale forte. Mai întâi să trecem în revistă care-i sunt datele hardware, în detaliu:

Smartphone
Date tehnice
HTC Windows Phone 8X
EcranS-LCD2 de 4.3 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli, protejat cu sticlă Corning Gorilla Glass 2 și 342 ppi
ProcesorDual-core la 1.5 GHz, Qualcomm MSM8960 cu arhitectură Krait
Memorie1 GB RAM, 16 GB spațiu de stocare, fără slot pentru microSD
GPUAdreno 225
Sistem de operareWindows Phone 8
Conectivitate4G, 3G, Wi-Fi a/b/g/n, dual-band, bluetoth 3.1, NFC, microUSB, jack de 3.5 mm, GPS, GLONASS
Cameră foto și video8 Megapixeli, autofocus, LED flash, geo-tagging,  touch focus, filmează la 1080p cu 30 fps, cameră frontală de 2.1 Megapixeli ce filmează la 1080p
Baterie1800 mAh
Greutate130 gr.
Grosime10.1 mm

Cu ce iese în evidență HTC 8X?

a. Design - carcasă de tip unibody, cel albastru mi-a plăcut mai mult, dar nici cel negru nu arată rău. Apropo, în imaginile de presă pare a fi derivat din Nokia Lumia 800 / 900 / 920. în realitate uiți de această impresie. Este mai bombat pe mijloc și subțire în margini, de aici reiese o altă formă decât la Nokia. Mă rog, materialul ales pentru carcasă este celebrul policarbonat.

b. Display luminos - 4.3 inch și rezoluție HD, un S-LCD2 destul de luminos, se vede decent și în afară, efectul de glare nu este așa prezent. La baza ecranului sunt trei taste capacitive: Back, Acces spre ecranul de start customizabil și căutare pe web via Bing - motorul de search deținut de Microsoft pe care astfel speră să-l scoată în față.

c. Windows Phone 8 - alternativă viabilă la iOS și Android. Ar fi o singură problemă care sper să fie rezolvată în 2013. Aplicațiile de top / jocuri cu cerințe hardware puternice. în Windows Phone Marketplace am dat de aplicațiile din WP7 Marketplace, merge foarte bine partea de socializare. Din păcate, Google tocmai ce a optat să nu aducă serviciile sale pe această platformă în mod oficial. Este de o decizie dictată de business-ul concurent celor două companii americane cât și de numărul mic de telefoane cu WP8, la final de 2012. Spre exemplu, pe iOS, Google a tras tare ca să aducă YouTube sau Google Maps în App Store.

îmi place WP8 pentru interfața originală ce se delimitează clar de orice altceva din piață, Modern UI a fost implementat peste tot: Xbox 360, Windows 8, Windows Phone 7, Windows Phone 8, Windows RT.

d. Cameră foto decentă la exterior cu buton dedicat pe lateral - o supriză plăcută la exterior cu multe setări personalizabile în interfață. 8 Megapixeli pe spate și 2.1 Megapixeli în partea frontală, 1080p în ambele cazuri.

e. Browsing rapid - Internet Explorer pentru Windows Phone 8 este rapid. Nu oferă experiența Chrome pentru Android, dar se încadrează într-un TOP 5 al browserelor pe smartphone. Au făcut treabă bună, de altfel nici Internet Explorer 10 pentru desktop nu se mișcă rău.

Care sunt elementele ce trag în jos pe HTC 8X?

  • autonomie redusă;
  • un magazin de aplicații insuficient dezvoltat, momentan;
  • spațiu de stocare ce nu poate fi extins, trebuie să te mulțumești cu 16 GB;
  • fotografie de o calitate slabă la interior.

Material Video Promovat:

Teste acoperire și viteză 5G în București prin Speedtest Ookla, în rețeaua Orange

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×