Ce noutăți pe telefoane mobile ne-a pregătit Intel România?

Autor:  | Publicat în:  Intel 1.463 ori
<b>Ce noutăți pe telefoane mobile ne-a pregătit Intel România?</b>Dis-de-dimineață a fost organizat un eveniment Intel. Au ales Biavati Events, un spațiu generos în care erau expuse telefoane, tablete, ultrabookuri, laptopuri, desktop pc-uri cu cele mai noi procesoare Intel. Pe noi ne interesează telefoanele și...

Dis-de-dimineață a fost organizat un eveniment Intel. Au ales Biavati Events, un spațiu generos în care erau expuse telefoane, tablete, ultrabookuri, laptopuri, desktop pc-uri cu cele mai noi procesoare Intel. Pe noi ne interesează telefoanele și tabletele, în mod special. Pe tablete nu erau cine știe ce noutăți. Colțul telefoanelor mobile cu CPU Intel era destul de restrâns.

Au expus patru modele: ZTE Grand X In, Motorola RAZR I, Prestigio 3450, ZTE Grand X2 In. ZTE Grand X In îl găsiți în oferta Cosmote la un preț fără semnarea unui contract în jur de 800 de lei. Aș zice că este un veritabil smartphone best buy având în vedere care-i sunt specificațiile, ce experiență oferă și prețul de comercializare.

Motorola RAZR I a fost prezentat oficial în urmă cu luni bune. Nu l-am găsit prin oferta operatorilor telecom și nici magazinele online nu s-au înghesuit să-l listeze în stoc. Mă gândesc că s-ar putea să avem o supriză în viitorul apropiat.

Prestigio 3450Prestigio 3450

Prestigio 3450 și ZTE Grand X2 In sunt noutățile. Recunosc că nu știam de colaborarea dintre compania rusească Prestigio și Intel. Specificațiile hardware pentru Prestigio 3450 nu le-am regăsit pe internet. Este o mică necunoscută acest smartphone. Voi investiga și revin cu mai multe detalii. Mi-a plăcut faptul că rulează Android Jelly Bean în varianta originală, fără vreo interfață grafică concepută de către Prestigio. Spatele este lucios, dar nu dă impresia de telefon ieftin. La prima vedere pot spune că mi-a plăcut. Trebuie să dau și de hardware-ul din spatele său.

ZTE Grand X2 In îl cunoașteți. Integrează un display IPS LCD de 4.5 inch cu rezoluție 1280x720 pixeli, procesor Intel Atom Z2580 de tip dual-core la 2 GHz, PowerVR SGX544 GPU, 1 GB RAM, 8 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB, 3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, A-GPS. Dispune de cameră principală de 8 Megapixeli cu detecție a feței și touch focus, cameră frontală de 1 Megapixel.

Bateria lui ZTE Grand X2 In este de 2000 mAh. Ca design l-aș încadra în segmentul mid-range, atenție la detalii, finisare plăcută, grip bun. Display-ul punctează la luminozitate, culori naturale. Cu un preț bun ca predecesorul său, ZTE Grand X In, va deveni hit. La fel ca și Prestigio 3450 rulează Android Jelly Bean în varianta stock, fără UI din partea producătorului hardware.

Intel

Aș zice că oferta pe telefoane mobile cu CPU Intel este destul de slăbuță. Mi-aș fi dorit să găsesc un Lenovo K900 care s-ar fi luptat de la egal la egal cu smartphone-urile Android cu procesor Qualcomm, Tegra 4 etc.

Fotografiile sunt făcute cu Google Nexus 4, aveam un Canon 600D la mine, dar din grabă am descoperit la eveniment că am uitat să-i pun cardul SD.

Update:Intel a greșit denumirea corectă la telefonul Prestigio. în realitate este vorba de Prestigio MultiPhone 5430 Duo: display IPS de 4.3 inch cu rezoluție qHD, CPU Intel la 1.2 GHz, 1 GB RAM, 4 GB spațiu de stocare și microSD de până la 32 GB, Android Jelly Bean, 3G, Wi-Fi, bluetooth, microUSB, jack de 3.5 mm, 8 Megapixeli cu dual-LED flash și cameră frontală de 1.2 Megapixeli, baterie de 2000 mAh, 140 gr. și 10 mm grosime.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×