Ceasurile inteligente sunt în trend ascendent, iar Apple va domina piaţa cel puţin încă 5 ani conform IDC

547 ori
<b>Ceasurile inteligente sunt în trend ascendent, iar Apple va domina piaţa cel puţin încă 5 ani conform IDC</b>La final de an apar cifre de vânzări şi alte informaţii vitale despre diferite segmente de gadgeturi şi terminale. Cândva i se cânta prohodul zonei smartwatch, dar iată că acum lucrurile încep să sune bine. O spune IDC, care prevede o jumătate

La final de an apar cifre de vânzări şi alte informaţii vitale despre diferite segmente de gadget-uri şi terminale. Cândva i se cânta prohodul zonei smartwatch, dar iată că acum lucrurile încep să sune bine. O spune IDC, care prevede o jumătate de deceniu cu dominaţie Apple.

IDC a publicat o serie de predicţii care se întind până în 2022 şi dincolo. IDC vede WatchOS ca forţă dominantă pe piaţa purtabilelor pe următorii 5 ani, chiar dacă avantajul său va scădea în acea perioadă. Cota de piaţă este de 44.4% acum pentru watchOS şi va ajunge la 35.8% în 2022, pe măsură ce alte platforme devin mai populare.

Android ar trebui să fie pe locul 2 în 2022, cu o cotă de 22.4%. WearOS, în varianta de platformă open source va avea o cotă de 19.8% în 2022, pe măsură ce tot mai mulţi producători oferă terminale cu acest software. A se remarca separarea lui Android de Wear OS, în condiţiile în care mulţi producători chinezi pun Androidul full pe ceasuri smart care au şi funcţii de telefon, uneori și 4G și cameră.

Peisajul purtabilelor va mai include în top 5 branduri ca Samsung, Fitbit sau Garmin. Experţii prezic că vom vedea în următorii ani o axare pe informaţii cu care poţi interacţiona de la încheietură. Conectivitatea celulară va deveni tot mai răspândită şi vom primi tot mai multe funcţii legate de sănătate şi fitness. Monitorizarea şi ţinerea sub control a bolilor e un alt segment ţintit de marile companii.

Ceasurile ar atinge 72.8 milioane de unităţi vândute în 2018, iar ceasurile inteligente reprezintă două treimi dintre ele. În 2022 ar trebui să vedem 120.2 milioane de unităţi livrate.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×