Cele mai nesigure 10 lucruri pe care le puteți face cu smartphone-ul, inclusiv autentificarea bancară automată

Autor:  | Publicat în:  Aspecte Sociale 987 ori
<b>Cele mai nesigure 10 lucruri pe care le puteți face cu smartphone-ul, inclusiv autentificarea bancară automată</b>De vreme ce multă lume folosește telefonul mobil drept PC mai mult decât computerul în sine, ar fi cazul să aruncăm o privire asupra unor reguli de conduită sugerate de cei de la Protect Your Bubble. Aceștia sunt asiguratori de gadgeturi și au...

De vreme ce multă lume folosește telefonul mobil drept PC mai mult decât computerul în sine, ar fi cazul să aruncăm o privire asupra unor reguli de conduită sugerate de cei de la Protect Your Bubble. Aceștia sunt asiguratori de gadgeturi și au statistici pentru a le susține exemplele de "așa nu".

Aflați că 62% din posesorii de smartphone-uri nu folosesc parole pentru a-și proteja terminalele, ceea ce e un lucru rău, mai ales în caz de furt. O altă problemă este auto autentificarea în site-uri sau servicii bancare. Chiar și faptul că aceste parole se află pe terminal e un lucru rău conform asiguratorilor de terminale.

O altă idee proastă pe care o au de obicei adolescenții și tinerii posesori de smartphone este trimiterea de fotografii nud pe handset. Statisticile arată că 20% dintre adolescenții posesori de smartphone au trimis fotografii nud sau indecente. Tot pe lista de "așa nu" se afla clickurile pe linkurile din mailurile frauduloase sau partajarea informațiilor personale către persoane necunoscute.

Si neutilizarea unei carcase protectoare pentru handset e o problema, dar si lipsa de asigurare a telefonului și conectarea la o rețea WiFi neprotejată. Care dintre aceste vulnerabilități vă vizează și ce părere avei despre restul?

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×