Cele mai populare sisteme mobile de operare, Într-un grafic detaliat, bazat pe cota de piață

Autor:  | Publicat în:  Statistici platforme mobile 1.802 ori
<b>Cele mai populare sisteme mobile de operare, Într-un grafic detaliat, bazat pe cota de piață</b>Folosind datele celor de la Statcounter a fost realizat următorul infografic, care prezintă cele mai populare sisteme mobile de operare, în funcție de țară. Observăm că Apple iOS și Android apar cel mai des în acest grafic, împreună cu Nokia...

Folosind datele celor de la Statcounter a fost realizat următorul infografic, care prezintă cele mai populare sisteme mobile de operare, în funcție de țară. Observăm că Apple iOS și Android apar cel mai des în acest grafic, împreună cu Nokia și Samsung.

După cum era de așteptat, SUA este dominată de "tripleta magică", care le include în ordine pe Apple, BlackBerry și Android, iar aceeași ordine o regăsim și în Canada. Lucrurile se schimbă în Spania, unde Apple domină cu 56% din piață, urmat de Android cu 20% și Nokia cu 14%. Sony Ericsson pare a fi un brand popular în Rusia, unde deține o cotă de piață de 12%, în spatele celor de la Apple, cu o cotă similară și Nokia, cu 47%.

Țările cu cea mai mare populație din lume, China și India sunt dominate de Nokia, în special prin intermediul telefoanelor low end, cu 59%, respectiv 71% din piață. Interesant e faptul că Apple a ajuns deja la o cotă de piață de 11% în China, în vreme ce Android are doar 3% în această țară. Deocamdată Windows Phone 7 nu se regăsește în acest grafic, dar cu ajutorul celor de la Nokia va reuși să își crească popularitatea.

Mai observăm că Android vine tare din urmă, deși nu există încă vreo tară în care OS-ul să domine clar piața platformelor mobile. Cu un arsenal de telefoane dual core și cu ecrane 3D, Android are toate șansele să cucerească total piața internațională, asta dacă iPhone 5 nu va avea un cuvânt greu de spus.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×