Produse evoMAG.ro

Cercetatorii taiwanezi prezinta display-urile OLED flexibile

Autor:  | Publicat în:  Tehnologie 1.400 ori
<b>Cercetatorii taiwanezi prezinta display-urile OLED flexibile</b>Institutul de Cercetatare a Tehnologiei Industriale din Taiwan a prezentat oficial o serie de display-uri touchscreen flexibile, printre care si ecrane AMOLED si modele pe baza de electroliza si cristale lichide. John Chen, director general al...

Institutul de Cercetatare a Tehnologiei Industriale din Taiwan a prezentat oficial o serie de display-uri touchscreen flexibile, printre care si ecrane AMOLED si modele pe baza de electroliza si cristale lichide.

John Chen, director general al institutului a afirmat ca noua tehnologie combina avantajul marimii rezonabile, cu ce al greutatii scazute, al usurintei de fabricare si cu economisirea energiei electrice. Display-urile AMOLED de 4.1 inchi ale companiei sunt produse pe substraturi de plastic, ele afisand imagini chiar daca sunt indoite.

Desi prototipul acestor display-uri este monocrom, producatorii sai pot adopta tehnologia taiwaneza, pentru a o folosi la dezvoltarea unor OLED-uri flexibile multicolore. Cea de-a doua tehnologie prezentata de Institut este cea a display-ului pe baza de cristale lichide din colesterol, dezvoltata de catre cei de la Kodak.

Acest din urma ecran poate atinge si o diagonala de 6.9 inchi, depasind recordul actual de 3.5 inchi, in cazul tehnologiilor de acest gen. Cercetatorii taiwanezi au mai lansat si display-ul QVGA multicolor de 10.4 inchi cu un singur strat si cristale lichide din colesterol.

Sursa: Digitimes.com

eMAG: REVOLUȚIA PREȚURILOR începe mâine dimineață! Galaxy S7 la 2.299 lei și alte bunătăți! (link de afiliat)
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×