Cercetatorii taiwanezi prezinta display-urile OLED flexibile

1.557 ori
<b>Cercetatorii taiwanezi prezinta display-urile OLED flexibile</b>Institutul de Cercetatare a Tehnologiei Industriale din Taiwan a prezentat oficial o serie de display-uri touchscreen flexibile, printre care si ecrane AMOLED si modele pe baza de electroliza si cristale lichide. John Chen, director general al...

Institutul de Cercetatare a Tehnologiei Industriale din Taiwan a prezentat oficial o serie de display-uri touchscreen flexibile, printre care si ecrane AMOLED si modele pe baza de electroliza si cristale lichide.

John Chen, director general al institutului a afirmat ca noua tehnologie combina avantajul marimii rezonabile, cu ce al greutatii scazute, al usurintei de fabricare si cu economisirea energiei electrice. Display-urile AMOLED de 4.1 inchi ale companiei sunt produse pe substraturi de plastic, ele afisand imagini chiar daca sunt indoite.

Desi prototipul acestor display-uri este monocrom, producatorii sai pot adopta tehnologia taiwaneza, pentru a o folosi la dezvoltarea unor OLED-uri flexibile multicolore. Cea de-a doua tehnologie prezentata de Institut este cea a display-ului pe baza de cristale lichide din colesterol, dezvoltata de catre cei de la Kodak.

Acest din urma ecran poate atinge si o diagonala de 6.9 inchi, depasind recordul actual de 3.5 inchi, in cazul tehnologiilor de acest gen. Cercetatorii taiwanezi au mai lansat si display-ul QVGA multicolor de 10.4 inchi cu un singur strat si cristale lichide din colesterol.

Sursa: Digitimes.com

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×