CES 2012: Primul smartphone cu procesor Intel Atom este Lenovo K800 - iată detalii

Autor:  | Publicat în:  Lenovo 2.217 ori
<b>CES 2012: Primul smartphone cu procesor Intel Atom este Lenovo K800 - iată detalii</b>știam încă din 2011 ca Intel are planuri mari de viitor privind segmentul de smartphone-uri Android, iar aceste planuri s-au concretizat parțial la CES 2012. în Las Vegas Intel și Lenovo au prezentat primul smartphone bazat pe un CPU din seria Intel...

știam încă din 2011 ca Intel are planuri mari de viitor privind segmentul de smartphone-uri Android, iar aceste planuri s-au concretizat parțial la CES 2012. în Las Vegas Intel și Lenovo au prezentat primul smartphone bazat pe un CPU din seria Intel Atom: Lenovo K800. Iată cum arată handsetul:

Avem de-a face aici cu un terminal Android cu ecran de 4.5 inch și al cărui procesor este un Intel Atom Z2460 de 1.6 GHz. Intel și-a anunțat și primii parteneri pentru intrarea pe piața smartphone: Motorola și Lenovo. în ce privește smartphone-ul K900 acesta oferă o rezoluție 720p HD a ecranului TFT și mai vine cu o cameră de 8 megapixeli, iar ca OS avem Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Lenovo K800 încorporează și tehnologia Intel Wi-Di, care permite utilizatorului să se conecteze via wireless la display-uri externe oferind experiența de pe terminalul mobil la scară mai mare.

Părerile sunt împărțite deocamdată cu privire la reușita celor de la Intel pe piața de telefoane mobile și tablete. Punctele decisive sunt două: performanta și consumul bateriei. Seria Atom este cunoscută pentru consumul scăzut de energie, dar doar în categoria de netbook-uri, astfel că va trebui să vedem cum a adaptat Intel experiență pentru terminale mai mici. Va fi interesant de asistat la bătălia între Texas Instruments, Qualcomm, Intel și de ce nu și Samsung cu al său Exynos.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×