CES 2013: ASUS anunță Qube pentru Google TV, urmașul lui Nexus Q?

Autor:  | Publicat în:  Asus 1.011 ori
<b>CES 2013: ASUS anunță Qube pentru Google TV, urmașul lui Nexus Q?</b>Google Nexus Q promitea mult atunci când era anuntat la începutul verii trecute, dar între timp a dispărut de pe radarul nostru. între timp ideea de companion/mini PC/player care însoțește un Google TV s-a stins, dar iată că ASUS ne stârnește...

Google Nexus Q promitea mult atunci când era anuntat la începutul verii trecute, dar între timp a dispărut de pe radarul nostru. între timp ideea de companion/mini PC/player care însoțește un Google TV s-a stins, dar iată că ASUS ne stârnește din nou interesul în această zonă cu un nou produs anunțat la CES 2013: ASUS Qube.

Qube are marele avantaj că suporta detectarea mișcărilor utilizatorului folosindu-se de o "telecomandă avansată", care permite manipularea interfatei sub forma unui cub aflat pe ecran. Acest gadget suportă și control vocal pentru navigare și căutare, dar și browsingul prin conținuturi de pe Netflix și Amazon Instant Video, de exemplu. și jocurile sunt suportate și aplicațiile din Play Store, deci Qube e o veritabilă "cutiuța magică".

Va exista și o aplicație specială Mobile Remote pentru telefoane și tablete Android, care vor controla Qube de la distanță și sunt tare curios să văd cum se poate compara această soluție cu Xbox SmartGlass de exemplu. Acest device poate fi văzut că un set top box, un cub negru care vine la pachet cu 50 GB stocare în cloud de la ASUS și port HDMI. Deocamdată se zvonește că prețul sau va fi mai mic decât cel de 299 de dolari al lui Nexus Q.

⚡ Poți obține un voucher de 10 euro când cumperi un telefon OnePlus, bani ce pot fi cheltuiți pe accesorii dacă inițiezi comanda folosind acest link.
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×