China atacă Coreea de Sud, ZTE aproape de a Înlocui LG pe podiumul producătorilor de smartphone-uri

Autor:  | Publicat în:  Statistici Companii 1.278 ori
<b>China atacă Coreea de Sud, ZTE aproape de a Înlocui LG pe podiumul producătorilor de smartphone-uri</b>Astăzi avem pentru voi niște cifre tare interesante de la Strategy Analytics, care ne oferă o privire asupra cotei de piață a marilor companii din zona smartphone. Dacă primul loc e în mod clar detașat de restul plutonului, adică Samsung versus...

Astăzi avem pentru voi niște cifre tare interesante de la Strategy Analytics, care ne oferă o privire asupra cotei de piață a marilor companii din zona smartphone. Dacă primul loc e în mod clar detașat de restul plutonului, adică Samsung versus Apple pe locul 2 și restul, ei bine pe locul 3 bătălia e acerbă.

Aflăm de la Strategy Analytics că Samsung a livrat 48.7 milioane de smartphone-uri în trimestrul 2 al anului trecut, ajungând la 76 de milioane în trimestrul 2 al acestui an. Producătorul sud-coreean se afla pe locul 1 în acest segment, iar pe 2 îi regăsim pe cei de la Apple, cu 31.2 milioane de telefoane livrate în trimestrul 2 al acestui an, față de cele 26 de milioane din trimestrul 2 de anul trecut.

De la locul 3 în jos lucrurile devin interesante, cu LG pe locul 3, cu 12.1 milioane de unități în ultimul trimestru, față de locul 4, unde se afla ZTE cu 11.5 milioane. Cele două au fost la egalitate în trimestrul 2 din 2012, cu 5.8 milioane de unități. și Huawei e aproape de locul 3 și 4, cu 11.1 milioane de unități în ultimele 3 luni.

în privința cotei de piață lucrurile sunt strânse la locul 3, cu 5.3% pentru LG și 5% pentru ZTE, urmați îndeaproape de Huawei cu 4.8%. China încearcă de câțiva ani să își facă un nume în Europa și SUA pe zona smartphone și în mod bizar, deși Huawei e mai vizibilă și mai prezenta, ZTE evoluează mai rapid.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×