China creşte în mod semnificativ investiţiile în infrastructura 5G, depăşind SUA; Va ajunge la 460 de milioane de conexiuni 5G în 6 ani

963 ori
<b>China creşte în mod semnificativ investiţiile în infrastructura 5G, depăşind SUA; Va ajunge la 460 de milioane de conexiuni 5G în 6 ani</b>Chiar dacă Donald Trump s-a tot lăudat cu evoluţia implementării 5G în SUA, China a făcut salturi impresionante la acest capitol şi la investiţii 5G nu prea mai au egal acum. Experţii prezic că autorităţile chineze vor cheltui până la

Chiar dacă Donald Trump s-a tot lăudat cu evoluţia implementării 5G în SUA, China a făcut salturi impresionante la acest capitol şi la investiţii 5G nu prea mai au egal acum. Experţii prezic că autorităţile chineze vor cheltui până la 218 miliarde de dolari pe infrastructura 5G între 2020 şi 2025.

Donald Trump a făcut multe declaraţii belicoase şi a încercat să crească hype-ul legat de 5G, ba chiar a amintit şi de 6G, în tweeturi care indicau că nu prea înţelege cu ce se mănâncă tehnologia de gen. În vreme ce POTUS-ul insistă că "we have the best 5G", chinezii tac şi fac, urmând a a avea 460 de milioane de conexiuni 5G până la final de an 2025, conform China Internet Report.

Investiţiile chineze în 5G le vor depăşi pe cele din SUA în intervalul 2019-2023, iar a doua cea mai mare economie din lume face rapid trecerea spre a cincea generaţie de conectivitate. Şi asta fără a fi afectate planurile de relaţia tensionată cu americanii. China va dubla investiţiile americanilor în domeniu şi va accelera evoluţia spre oraşe interconectate, Internet industrial, şofat autonom şi proiecte pe bază de AI.

Chinezii nu sunt totuşi singuri, pentru că în Coreea de Sud serviciile 5G au deja sute de mii de utilizatori, iar în Europa am avut lansări 5G localizate în Elveţia, ţările nordice şi UK la nivel de operator EE. China are totuşi avantajul unei pieţe uriaşe şi a unei populaţii imense. De infrastructura 5G din China se vor ocupa operatori precum China Mobile, China Unicom şi China Telecom. Există şi o licenţă 5G acordată recent celor de la China Broadcasting Network.

Cele 460 de milioane de conexiuni 5G realizate în China până la final de 2025 vor reprezenta 28% din conexiunile mobile totale din ţară în acea perioadă. Şi mai avem încă un număr pentru voi pe final de articol: peste 1 miliard de telefoane 5G vor fi în uz în China până în 2024.

Cum poate concura SUA cu acest gigant? Doar cu investiţii, operatori deschişi la inovaţie şi la colaborare cu autorităţile şi... provideri de echipament care să nu fie problematici şi să livreze 100% pe măsura cerinţelor. Aceştia sunt mai greu de găsit când nu vrei să lucrezi cu ZTE sau Huawei.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×