Donald Trump vrea tehnologia 6G implementată cât mai rapid, deşi încă e de lucru la 5G

1.466 ori
<b>Donald Trump vrea tehnologia 6G implementată cât mai rapid, deşi încă e de lucru la 5G</b>Din ciclul "gafe obişnuite ale lui Donald Trump", azi aflăm că liderul Statelor Unite vrea implementarea cât mai rapidă a conexiunilor 6G, deşi nici măcar 5G-ul nu e gata încă. Ce e drept LG deschisese laboratoare de cercetare 6G

Din ciclul "gafe obişnuite ale lui Donald Trump", azi aflăm că liderul Statelor Unite vrea implementarea cât mai rapidă a conexiunilor 6G, deşi nici măcar 5G-ul nu e gata încă. Ce e drept LG deschisese laboratoare de cercetare 6G din ianuarie, dar suntem la o bună distanţă de a pune bazele acelui standard.

Gurile rele spun că Trump ar fi fost inspirat de prezentarea lui Samsung Galaxy S10 5G, care a fost difuzată pe canalul său TV preferat, FOX în ultimele 24 de ore. Acel reportaj a menţionat şi că Verizon nu a activat încă 5G-ul aferent acelui telefon şi se întârzie cu lansarea sa. Ce e drept tweet-ul lui Trump a menţionat că vrea 5G, dar şi 6G cât mai rapid în State.

Trump

A încheiat subliniind că firmele americane nu trebuie să rămână în urmă, uitând poate că americanii au rămas în urmă pentru că nu au cum să mai cumpere echipament de la chinezi. Acum conducerea din SUA se îngrijorează că firmele chinezeşti, operatorii şi în general China vor avea 5G înaintea sa. Se discuta la un moment dat chiar de un serviciu 5G oferit de stat, tot de teama vitezei cu care se mişcau chinezii.

S-a renunţat la acele planuri totuşi. E amuzant şi că Trump a mai avut un tweet în aceeaşi tiradă în care afirmă că vrea ca "SUA să câştige prin competiţie, nu prin blocarea tehnologiilor mai avansate". Mie îmi sună a ton împăciuitor faţă de Huawei, chiar dacă şeful de stat nu ar recunoaşte-o în ruptul capului. Având în vedere că vom vorbi de 6G probabil prin 2026 sau aproape de anii 2030, chiar nu are rost să ne gândim la aşa ceva acum, ci trebuie să ne concentrăm pe 5G.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×