Nokia începe 2019 cu pierderi: 254 de milioane de euro pe minus în trimestrul întâi din acest an

2.220 ori
<b>Nokia începe 2019 cu pierderi: 254 de milioane de euro pe minus în trimestrul întâi din acest an</b>După ce am aflat cum stau LG şi Samsung cu veniturile pe primul trimestru şi am aflat şi că iPhone XR e mega hit în câteva ţări, acum ne întoarcem privirea spre Nokia. Nokia, sau mai bine zis HMD Global a început 2019 cu un rezultat slab, pierderi de..

După ce am aflat cum stau LG şi Samsung cu veniturile pe primul trimestru, acum ne întoarcem privirea spre Nokia. Nokia, (nu HMD Global) a început 2019 cu un rezultat slab, pierderi de 254 de milioane de euro.

Acest rezultat este în antiteză cu profitul de 46 de milioane de euro din primul trimestru al anului 2018. Motivul pierderilor? Nokia a investit mult în tehnologie şi echipamente 5G şi nu şi-a recuperat investiţia încă. Concurează cu rivali foarte mari, precum Ericsson sau Huawei, dar Nokia speră să profite de piedicile întâlnite de Huawei în ţările vestice.

Presiunea creşte totuşi din partea investitorilor, iar Nokia trebuie să livreze în partea a doua a acestui an. Nokia trebuie să prindă neapărat contracte cu ţările care caută alţi parteneri pentru 5G în afară de Huawei. Finlandezii afirmă că eşecul unei tranzacţii de 200 de milioane de euro pentru echipamente 5G ar fi de vină pentru rezultatele din T1 2019.

Acţiunile companiei au scăzut cu 9% la aflarea acestor veşti în ultimele 24 de ore. Este cel mai mic nivel al acţiunilor din ultimele 6 luni. Între timp Ericsson a atins un profit trimestrial peste aşteptări şi priveşte spre un 2019 de succes. Marea problemă pentru Nokia, dar şi pentru alte firme din zona 5G e că diferite ţări au diferite viteze şi ritmuri de implementare 5G şi asta poate segmenta furnizarea şi contractele unei companii.

Nokia ar fi câştigat 36 de contracte 5G până acum, dar încă aşteptăm concretizarea lor.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×
×