China interzice utilizarea de tehnologie americană în instituțiile guvernamentale și cele publice

723 ori
<b>China interzice utilizarea de tehnologie americană în instituțiile guvernamentale și cele publice</b>Într-un moment în care credeam că apele s-au mai liniștit în războiul comercial SUA-China, mai ales după ce în prima săptămână a lunii noiembrie aflam că cele două state au făcut un prim pas în

Într-un moment în care credeam că apele s-au mai liniștit în războiul comercial SUA-China, mai ales după ce în prima săptămână a lunii noiembrie aflam că cele două state au făcut un prim pas în rezolvarea diferendelor comerciale - iată că lucrurile nu stau deloc bine și China contra-atacă. Descoperim astăzi faptul că în perioada următoare China plănuiește interzicerea utilizării de tehnologie americană în instituțiile guvernamentale și cele publice.

Printre acestea se numără software străin și PC-uri, iar mutarea ar putea afecta serios vânzările companiilor din SUA și totodată contribui la creșterea tensiunilor dintre cele două țări. Aparent, China ar fi cerut ca tot hardware-ul și software-ul ce provine din SUA să fie complet eliminat în maxim 3 ani. 

Potrivit unor date apărute online și a unei analize realizate de către compania de brokeraj China Securities, estimările indică faptul că până la 30 milioane de produse hardware vor trebui înlocuite ca urmare a acestei decizii. Totul se petrece într-un moment critic din cadrul războiului comercial, asta pentru că următorul val de creștere al tarifelor SUA asupra importurilor de produse din China urmează a intra în vigoare de duminică.

În situația dată este greu de crezut că Guvernul SUA va amâna încă o dată creșterea tarifelor ca urmare a loviturii date companiilor americane ce pierd vânzări serioase astfel. Între timp Huawei este în continuare pe lista neagră și cu toate că vânzările erau așteptate să scadă ca urmare a pierderii accesului la Androidul certificat Google, cifrele indică faptul că livrările de telefoane au rămas la un nivel ridicat, boost-ul venind din China. 

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×