În ciuda presiunilor făcute de SUA, Germania nu va interzice utilizarea de hardware 5G Huawei

1.773 ori
<b>În ciuda presiunilor făcute de SUA, Germania nu va interzice utilizarea de hardware 5G Huawei</b>Dacă vă amintiți, la un moment dat pe parcursul acestui an am aflat și despre "recomandările" făcute de SUA statelor aliate din jurul lumii cu privire la excluderea Huawei de pe lista furnizorilor de echipamente telecom

Dacă vă amintiți, la un moment dat pe finalul anului trecut am aflat și despre "recomandările" făcute de SUA statelor aliate din jurul lumii cu privire la excluderea Huawei de pe lista furnizorilor de echipamente telecom. Aceste sfaturi soseau pe fondul interdicțiilor primite de compania chineză și ca urmare a temerilor legate de securitate și spionaj. Una dintre națiunile care ar fi urmat să țină cont de acest sfat era și Germania, după cum aflam în martie, dar acum situația se schimbă.

Cei de la Reuters ne aduc astăzi la cunoștiință faptul că Germania nu va interzice utilizare de echipamente Huawei în rețelele 5G ale țării. Mențiunea va fi făcută în cadrul unui nou "catalog de securitate" pe care Germania îl va publica oficial spre sfârșitul acestei săptămâni. Acest catalog va include și standarde de securitate actualizate la care operatorii vor trebui să adere.

Aflăm tot prin agenția de presă, că această veste este una bună pentru operatorii germani, asta pentru că mulți sunt deja clienți Huawei. Un posibil motiv pentru care Germania alege să îmbunătățească securitatea la nivel de rețele și să nu interzică echipamentele Huawei ar putea fi și avertizarea sosită din partea analiștilor.

Aceștia ar fi declarat că interzicerea produselor Huawei poate contribui la amânarea adopției 5G în Germania cu câțiva ani și atrage de la sine cheltuieli de miliarde de euro. Cu toate acestea, ar exista în continuare temeri legate de Huawei. Pe data de 16 octombrie gigantul chinez va vorbi despre interdicții și 5G în Parlamentul European, iar la fața locului ne vom afla și noi!

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×