Codul MeeGo, disponibil pentru developeri (Download aici)

Autor:  | Publicat în:  Software 1.280 ori
<b>Codul MeeGo, disponibil pentru developeri (Download aici)</b>Va mai amintiti platforma dezvoltata de Nokia in colaborare cu Intel si prezentata la inceputul anului? Este vorba de MeeGo, o combinatie intre platforma Maemo si Moblin, care urmeaza sa soseasca pe piata catre finalul lui 2010. Pana atunci, Nokia si...

Va mai amintiti platforma dezvoltata de Nokia in colaborare cu Intel si prezentata la inceputul anului? Este vorba de MeeGo, o combinatie intre platforma Maemo si Moblin, care urmeaza sa soseasca pe piata catre finalul lui 2010. Pana atunci, Nokia si Intel tocmai au pus la dispozitia developerilor codul oficial pentru acest OS.

Ce este disponibil in acest moment? "Baza sistemului de operare, de la kernelul Linux, pana la infrastructura platformei si layerul middleware". Aceasta lansare va interesa mai mult developerii profesionisti si aflam ca imaginile downloadate vor putea fi bootate de pe un stick USB sau CD. Deocamdata aceste imagini ale OS-ului sunt disponibile doar pe Nokia N900, netbook-uri bazate pe procesorul Intel Atom si handseturi bazate pe Intel Moorestown.

Puteti descarca toate softurile necesare de aici si trebuie sa recunoastem ca Nokia si Intel au avut o idee grozava, cu aceasta initiativa open source. Arhitectura MeeGo are un "core" comun, pe numeroase terminale diferite, fie ca e vorba de netbook-uri, terminale mobile, sisteme auto sau televizoare moderne. Functiile comune pentru aceste platforme sunt cele de social networking, telefonie, servicii media, data management si servicii personale.

Asteptati-va la alte lansari de acest gen in zilele viitoare si la debutul oficial al lui MeeGo in mai.

❗ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×