Codul sursă DOS al computerului Apple II publicat oficial de către Muzeul de Istorie a Computerelor

1.078 ori
<b>Codul sursă DOS al computerului Apple II publicat oficial de către Muzeul de Istorie a Computerelor</b>Astăzi ne întoarcem puțin în trecut, la Apple II, computerul cu care firma de garaj a lui Steve Jobs și Wozniak a cunoscut prima oară succesul. Aflați că Muzeul de Istorie a Computerelor a publicat codul sursă DOS original al acestui device....

Astăzi ne întoarcem puțin în trecut, la Apple II, computerul cu care firma de garaj a lui Steve Jobs și Wozniak a cunoscut prima oară succesul. Aflați că Muzeul de Istorie a Computerelor a publicat codul sursăDOS original al acestui device.

Apple II datează din 1978 și a fost primul computer asamblat complet, cu monitor inclus. Produsul costa 1298 dolari în acele timpuri și venea cu doar 4K de memorie. Muzeul va mai publica și alte coduri sursa istorice, pentru Apple Macpaint, Quickdraw și Adobe Photoshop. Codul lui Apple II poate fi văzut aici, împreună cu un istoric legat de computerul Apple și de asocierea între Wozniak și alți membri inițiali ai companiei.

Cu mai bine de 30 de ani în urmă, Apple îl angaja pe Paul Laughton de la Shepardson Microsystems pentru a scrie un "Disk Operating System" (DOS) pentru Apple II, lucru realizat în doar 7 săptămâni. Documentele publicate de muzeul anterior menționat se axează pe munca lui Laughton. Steve Wozniak crease la acea vreme un design inovator pentru un controller de floppy disk, dar avea nevoie de software și aici a intervenit Laughton.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202

Susțin Mobilissimo cumpărând prin linkuri de afiliere:

*Cumpărând, accesând magazinele prin aceste link-uri/ sigle, ajuți la finanțarea site-ului Mobilissimo prin procentul pe care noi îl primim în urma vânzării, de la retaileri. Pe tine nu te costă nimic, dar pe noi ne ajută să rămânem independenți și să devenim și mai buni în ceea ce facem. MULȚUMIM! :)

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×