Compania chineza Foxconn, lovita de un val de sinucideri

Autor:  | Publicat în:  Apple 1.530 ori
<b>Compania chineza Foxconn, lovita de un val de sinucideri</b>Foxconn este o companie chineza care colaboreaza cu Apple, fiind producatorul principal de iPhone-uri, dar iata ca aceasta firma are acum probleme. Ele nu sunt de natura financiara, ci mai degraba psihologica am putea spune, dupa valul de sinucideri care...

Foxconn este o companie chineza care colaboreaza cu Apple, fiind producatorul principal de iPhone-uri, dar iata ca aceasta firma are acum probleme. Ele nu sunt de natura financiara, ci mai degraba psihologica am putea spune, dupa valul de sinucideri care a lovit Foxconn.

Problema a reintrat in atentia blogurilor si presei, dupa ce un alt angajat a incercat sa se sinucida cu 2 zile in urma. CEO-ul Foxconn, Gou Tai-ming a vorbit despre aceste sinucideri, recunoscand ca situatia este tragica la fabrica producatorului, care adaposteste si hraneste aproape 400.000 de muncitori.

Fie ca e vorba de un program prea lung, salarii prea mici, stres prea mare, valul de sinucideri continua, desi Crunchgear afirma ca totul face parte dintr-o statistica normala. 10-20 de persoane decedate din vointa proprie ar reprezenta o astfel de "statistica normala", din cei 400.000 de angajati. Ceea ce ar trebui sa faca Foxconn este sa se ocupe mai mult de consilierea psihologica a angajatilor si nu doar sa aduca un preot budist sa "alunge spiritele rele", dupa cum au facut deja.

Cu sinuciderea din 25 mai acesta ar fi al 11-lea caz in 2010 la Foxconn...

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×