Compania de investiţii care a salvat BlackBerry are încredere în CEO-ul John Chen, chiar şi în epoca TCL

1.264 ori
<b>Compania de investiţii care a salvat BlackBerry are încredere în CEO-ul John Chen, chiar şi în epoca TCL</b>Trebuie să recunoaștem faptul că ultimii ani nu au fost tocmai roz pentru compania canadiană BlackBerry, firmă care de curând a încheiat un parteneriat cu asiaticii de la TCL pentru producerea de smartphone-uri. Aflăm că firma de investiții care a salvat

BlackBerry nu a avut chiar nişte ani străluciţi în epoca smartphone, cota sa de piaţă devenind aproape irelevantă, înghiţită de terminalele iOS şi Android. Înainte ca TCL să intervină şi să preia greul producţiei de terminale BlackBerry, firma canadiană a primit un soi de "bailout" financiar de la Fairfax. Acest fond de investiţii a plătit datorii de 605 milioane de dolari, iar azi aflăm părerea CEO-ului sau despre BlackBerry şi despre liderul său, John Chen.

Directorul şi CEO-ul Fairfax, Prem Watsa a trimis o scrisoare oficială acţionarilor Fairfax, amintind de realizările din 2016. BlackBerry avea doar un paragraf dedicat, dar în acela oficialul sublinia încrederea în şeful BlackBerry, John Chen şi în progresul companiei. De-a lungul anului trecut Chen a negociat trecerea de la producţia hardware la contracte de licenţiere, care vor aduce câştiguri cu fiecare model vândut cu numele BlackBerry şi software al canadienilor.

Ultimele luni au adus o îmbunătăţire a statutului financiar BlackBerry, cu un flux de cash constant şi venituri pozitive. BlackBerry a pariat şi pe zona auto cu QNX şi pe servicii de securitate şi comunicare încă apreciate. BlackBerry Radar se ocupă de zona Internet of Things şi de monitorizarea bunurilor şi flotelor. John Chen se afla la cârmă BlackBerry de mai bine de 3 ani şi are o funcţie de conducere şi la Walt Disney Company.

BlackBerry KEYone este cel mai nou smartphone al companiei, primit cu entuziasm la MWC 2017 şi viitorul sună bine pentru brandul canadian şi partenerii săi. De remarcat că documentul Fairfax subliniază importanța parteneriatelor cu TCL şi firme din Indonezia şi India.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×