Compania japoneză Oji prezintă un concept de panou LED realizat din cristale de safir care anulează handicapul protecției și oferă o luminozitate de două ori mai mare față de unul obișnuit

1.226 ori
<b>Compania japoneză Oji prezintă un concept de panou LED realizat din cristale de safir care anulează handicapul protecției și oferă o luminozitate de două ori mai mare față de unul obișnuit</b>De curând, compania japoneză Oji a prezentat un concept de panou LED care a fost dezvoltat folosindu-se tehnologia de fabricare a unor substraturi din safir (PSS), o tehnologie care îmbunătățește performanța iluminării LED-urilor integrate în...

De curând, compania japonezăOji a prezentat un concept de panou LED care a fost dezvoltat folosindu-se tehnologia de fabricare a unor substraturi din safir (PSS), o tehnologie care îmbunătățește performanța iluminării LED-urilor integrate în panoul propriu-zis.

Această tehnologie folosită poate spori cantitatea de lumină a LED-urilor integrate prin aplicarea unui substrat de safir ce include o structură foarte subțire. Compania Oji plănuiește lansarea acestui tip de panou LED abia în anul 2016. Cu toate acestea, așteptarea va merita, întrucânt tehnologia va putea fi folosită și la sistemul de iluminare de pe autoturisme sau în aplicații militare.

Protectie safir, luminozitate ecran

Deși acum câteva zile, creatorii soluției Gorilla Glassafirmau că noua tehnologie de implementare a cristalului de safir pentru ecranul noului iPhone 6 s-ar putea dovedi a fi mult prea scumpă și neprietenoasă cu mediul, aceasta reușește ca prin cristalele de safir să transmită mai puțină lumină și în același timp să suporte mai puțină presiune față de produsul oferit de Corning.

protectie ecran oled

Tehnologia a fost prezentată de curând în cadrul unui eveniment, aceasta fiind comparată cu un panou OLED standard, diferență care se poate observa în imaginea de mai sus. Cantitatea de iluminare este de până la 2 ori mai mare față de un astfel de panou OLED standard.

Diferenta luminozitate

De asemenea, aflăm și faptul că această tehnologie nu va consuma multă energie, fiind o soluție a viitorului care promite pe deasupra și o durată de viață mai mare a produsului. Rămâne de văzut dacă Apple va prezenta un produs cu această tehnologie mai devreme, sau se va conforma cu lansarea acesteia ce va avea loc în 2016.

Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×