Comparație Între tehnologiile din spatele ecranelor: Samsung Galaxy S III vs restul

4.707 ori
<b>Comparație Între tehnologiile din spatele ecranelor: Samsung Galaxy S III vs restul</b>Samsung Galaxy S III este smartphone-ul momentului. Lansarea sa în România va avea loc la sfârșitul lui mai 2012 și prețurile au început să se mai așeze de la un prefigurat 2.900 lei pe la 2.500 - 2.600 lei. Contează și ofertele operatorilor de...

Samsung Galaxy S III este smartphone-ul momentului. Lansarea sa în România va avea loc la sfârșitul lui mai 2012 și prețurile au început să se mai așeze de la un prefigurat 2.900 lei pe la 2.500 - 2.600 lei. Contează și ofertele operatorilor de telefonie pentru că grosul vânzărilor acolo rezidă.

Ecranul joacă un rol extrem de important în ce privește alegerea unui smartphone modern. Pe lângă dimensiunea sa care poate oscila între 3 și 5.3 inch se adaugă tehnologia inclusă în spatele său. Samsung uimește prin Super AMOLED, HTC vrea să-i prindă din urmă cu Super IPS LCD2 și LG punctează serios cu HD-IPS TrueHD. LG Optimus LTE luat în calcul în studiul de mai jos face parte din generația anterioară, dar cel nou a fost apreciat și mă refer la Optimus LTEII.

Samsung aduce AMOLED-urile și este una dintre companiile care ocupă un loc de frunte în producția de ecrane pentru telefoane și tablete. HTC și Motorola colaborează cu Samsung. HTC a trebuit să se orienteze prin 2010 și primele HTC Desire aveau AMOLED și după câteva luni s-a trecut pe S-LCD după ce Samsung a spus că nu poate produce pe măsura a câte se cer. Au ales să favorizeze telefoanelor lor în dauna competiției după cum era logic. La HTC One S au pus un Super AMOLED de 4.3 inch regăsit și la Motorola RAZR & RAZR Maxx.

Phonearena.com a făcut o analiză a ecranelor de pe: Samsung Galaxy S III, Samsung Galaxy S II, Samsung Galaxy Nexus, Samsung Galaxy Note, HTC One X, iPhone 4S și LG Optimus LTE.

înainte de vedea analiza succintă să trecem în revistă și display-urile aflate în discuție:

SmartphoneDimensiune ecranRezoluțieTehnologia display
Samsung Galaxy S III4.8 inch1280x720 pixeliSuper AMOLED
Samsung Galaxy S II4.3 inch800x480 pixeliSuper AMOLED Plus
Samsung Galaxy Nexus4.65 inch1280x720 pixeliSuper AMOLED
Samsung Galaxy Note5.3 inch1280x800 pixeliSuper AMOLED
HTC One X4.7 inch1280x720 pixeliSuper IPS LCD2
iPhone 4S3.5 inch640x960 pixeliLED-backlit IPS TFT
LG Optimus LTE4.5 inch1280x720 pixeliHD-IPS LCD

Vizibilitatea la exterior

Telefoanele cu LCD se văd mai bine decât cele Super AMOLED și asta pentru că au o luminozitate sporită. Super AMOLED a evoluat, dar mai este loc pentru a aduce îmbunătățiri. Cel mai bine s-a clasat HTC One X și urmat de iPhone 4S, LG Optimus LTE, Samsung Galaxy S III.

Rezoluția

Rezoluția

Au fost incluse atât telefoane cu rezoluție HD cât și non- HD: iPhone 4S, Samsung Galaxy S II. Nu contează că un display este HD sau nu ci mai degrabă densitatea pixelilor care dă gradul de detaliu pe care-l suprinde display-ul. Cea mai mare densitate a pixelilor - ppi - o au iPhone 4S și LG Optimus LTE - 326. HTC One X ajunge la 315, iar Galaxy Nexus se situează în apropiere cu 314. Trebuie subliniat că Samsung Galaxy Nexus are o matrice PenTile și cei 314 ppi nu sunt folosiți la maxim. Imaginea afișată de Nexus este ceva mai pixelată față de cea a unui telefon cu o matrice RGB la o dimensiune și rezoluție similară.

Galaxy S III aduce o matrice PenTile cu Super AMOLED și densitatea pixelor se ridică la 306 ppi. Este ok, dar sunt alte telefoane în piață care se descurcă mai bine. Samsung Galaxy S II și Galaxy Note se depărtează de pluton. Primul pentru că are o rezoluție WVGA și al doilea pentru că dimensiunea ecranulu este mare. Nu sunt rele, dar sunt departe de standardele celor din frunte.

Reproducerea culorilor

Aici punctează Super AMOLED-urile care de multe ori nu reproduc culorile în mod real ci saturate și într-un mod care la camerele foto se numește vivid cu o strălucire aparte a culorilor care-i plăcută ochiului. Dintre LCD-uri cel mai bine de descurcă HTC One X și iPhone 4S, dintre Super AMOLED-uri uimește Samsung Galaxy Nexus. Samsung Galaxy S III uimește prin flexibilitate. Se pot alege o serie de presetări prin profilul de culori. Sunt o serie de moduri ca Movie sau Normal care dau o altă față display-ului.

Unghiul de vizualizare

Unghiul de vizualizare

Super AMOLED-urile punctează aici și au un unghi larg de vizualizare. AMOLED-urile își mențin vizibilitatea, dar culorile sunt saturate și nereale. LCD-urile păstrează culorile reale, dar suferă atunci când sunt privite dintr-un anumit unghi atât la strălucire cât și la acuratețe.

Cel mai bine se clasează SGS III, Nexus, Note și S II.

Concluzia

Samsung Galaxy S III punctează serios. Ca și restul de Super AMOLED-uri rămâne un ecran plăcut de privit și îl ajută cei 4.8 inch. Nu are o densitate a pixelilor foarte mare ținând cont de dimensiunea display-0 ului și nicio matrice RGB, dar place ochiului. Cel puține așa spun cei din sursa citată.

Ei consideră că la ora actuală cel mai bun display din piață îl are HTC One X. Mă joc și eu cu el în aceste zile și pot să confirm, deși nu am văzut la lucru și SGS III. One X punctează la luminozitatea, culorile reale.

⚡ -3% din preț pe QuickMobile dacă folosești cuponul: QUICK202
Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vă exprimați acordul asupra folosirii cookie-urilor. Citește mai mult×